Állásfoglalás

200x150

2019. augusztus 10-én, az eXtremeMan Nagyatád versenyén az egyik egyéni induló átadta rajtszámát kísérőjének a futópályán, aki a futótáv egy részét a versenyző helyett teljesítette.

A kísérő által megtett táv hossza ellenőrizhetetlen, egyben lényegtelen. A fair play a rajtszámos kísérő első lépésénél elveszett.

A Magyar Triatlon Szövetség Technikai Bizottsága határozatot hozott. A versenyzőt kizárta. Az indoklás szerint a versenyző nem teljesítette a verseny kijelölt távját és külső segítséget vett igénybe. A határozatot korrektnek találjuk.

Az eXtremeMan sorozat Általános Részvételi Szabályzata ennél messzebb megy. A kizárt versenyző az elkövetkező 3 évben nem indulhat az eXtremeMan sorozat versenyein.

A legnagyobb sajnálattal alkalmazzuk ezt a szigorú kitételt. Ugyanakkor kötelességünknek érezzük, hogy elejét vegyük a hasonló eseteknek.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy az eset napvilágra kerülését követően milyen indulatok szabadultak el a közösségi médiában - a személyiségi jogok teljes zárójelbe tételével. Kérünk mindenkit, hasonló esetben forduljon a rendezőhöz, hogy a fair play itt is érvényesüljön.

az eXtremeMan sorozat rendezősége

© 1989 - 2022 eXtremeMan
Designed by Szliczki József