A versenyközpont is megújul II.

200x150

A strandparkoló elhagyásával a versenyzők kiérnek az eXtremeMan Drive-ra, ahol egyéni frissítésre is lesz lehetőség. Ezen a téren, jobban mondva ezen a területen is nagy változtatások történtek Nagyatád város jóvoltából.

 Az eXtremeMan Drive ezen szakaszán korábban mély árkok miatt csak az egyik oldalról lehetett szurkolni. Idén viszont az árkokat feltöltötték az Alkotmány utca és Munkács utca vonalában. Így ez a szakasz teljes egészében járhatóvá vált a nézők számára, értékes területeket nyertek a szurkolók.

Ez azért is előnyös, mivel az eXtremeMan Drive-on ez a terület már kora délutántól árnyékban van, és itt az árnyékban várakozva jól lehet követni az eseményeket. 


Láthatjuk, amint kedvencünk – a túl oldali sávban - éppen elhalad előttünk, előkészíthetjük  a megbeszélt, vagy az aktuálisan kért egyéni muníciókat, és mire a versenyző megfordul a versenyközpontban már készen is állhatunk annak feladására.   

Ugyanakkor minden kedves segítőt és szurkolót arra kérünk, hogy lelkes és odaadó segítségükkel ne akadályozzák a gyorsabban futó versenyzők haladását, tehát a segítségnyújtás közben is figyeljünk a másik versenyzőre! Az egyéni frissítés helyéül az utca szélső zónáját jelöltük ki, és kérjük, hogy ez csak itt történjen, ne kelljen a gyorsabb versenyzőnek komplett frissítő csapatokat kerülgetnie.  

A város vezetőségének jóvoltából még egy infrastrukturális változtatás történt: a korábbi években a finisher zónába érkezve a versenyző rögtön egy otromba nagy transzformátorral találta szembe magát, melyet kénytelenek voltunk mindig kordonokkal elkeríteni. Azzal, hogy innen a transzformátorházat elhelyezték, a terület felszabadult, és a befutó mögé így a legjobb helyre az akkreditált média munkatársai költözhettek be.  

Talán ezen hírekből is látszik, hogy Nagyatád városa szereti a triatlonosokat. 

A Városi Strand pénztárai ebben az évben sem nyitnak ki a verseny napján, azért, mert a strand területét a nézők, hozzátartozók térítésmentesen látogathatják, és használhatják annak medencéit.  Szeretnénk is a hozzátartozók figyelmébe ajánlani a strand füves területét, melynek tavaly külön bejáratot alakítottunk ki a versenyközpont irányából.


Ez az eXtremeMan kapu. Tisztában vagyunk vele, hogy a versenyzők többsége családos ember, sokan gyerkőccel érkeznek, jó lenne, ha lenne számukra egy hely, ahol várakozhatnak, amíg apa vagy anya megérkezik a kerékpárról. Éppen ezért ezt a füves területet kineveztük „piknik” zónának, ahol a családosok várhatják a versenyzőjüket, illetve ahol a verseny után együtt lepihenhetnek, összeölelkezhetnek. Ennek a területnek a szomszédságába rejtettük el a műszaki csapat munkaállomását, ahonnan észrevétlenül tudnak ügyködni a verseny közvetítésén, ill. problémamentes lebonyolításán. 

És ha már említettük a füves területeket, érdemes megjegyezünk, hogy a versenyközpont komfortérzetének fokozása érdekében csaknem 500 négyzetméter műfüvet terítünk le. 

Végezetül pedig még egy újdonsággal készülünk a számotokra: a jubileumi verseny alkalmából az elmúlt 30 év triatlonos emlékeiből (pl. néhány remek fotóból) egy múzeumot rendezünk be a nevezési iroda nagysátrának területén, a finisher zóna mögött.

De a múzeumról és a történelemről még van egy-két apróság…


© 1989 - 2019 eXtremeMan
Designed by Szliczki József