A versenyközpont is megújul!

200x150

Minden évben igyekszünk feljebb tenni azt a bizonyos lécet. Ebben az évben bizony nem féltünk olyan elemekhez sem hozzányúlni, amik már évek óta változatlanok voltak – hiszen csak azért, mert valamit már megszoktunk, még nem biztos, hogy az a legjobb módja a kivitelezésnek.

Elővettük a versenyközpont térképét és alaposan áttanulmányoztuk, hol lehetne javítani rajta? 

A következő gondolatmenetet követtük: a verseny egyik leglátványosabb szakasza a depózás. 

A pillanat, amikor a versenyző leszáll a kerékpárról, a begyakorlott gyors mozdulatok, a sorban érkező bicajosok látványa, a feltöltődő depó képe – ez mindeddig rejtve maradt a nézők előtt, hiszen az elmúlt években  a verseny ezen szakasza a városi strand hátsó bejáratánál történt. 


nagy méret, letöltés

Idén viszont a depót áthelyezzük egyenesen a versenyközpont szívébe! A kerékpáros továbbra is a strandparkoló északi oldalán kanyarodik be a kerékpározás végén, de nem tűnik el a szemünk elől,  hanem jobbra kanyarodik a célkapu felé. Az új depót ugyanis azon a füves területen helyeztük el, ahol a korábbi években a live közvetítés stúdiója állt – ez most beköltözik a strand területére és átadja a helyét a kerékpároknak. A depó bejáratánál a versenyzőnek csak annyi dolga lesz, hogy felakasztja a kerékpárját egy átmeneti tárolóhelyre, a segítők pedig innen elveszik a bicajokat és a helyükre rakják, miközben a versenyző befut az uszoda parkolójában felállított öltözősátrakhoz. 

Ezután, már futófelszerelésben  megkerüli a depót és a strandparkolóban lép rá a futópályára. 

Ha közelről tanulmányozzátok ezt a területet, egy soksávos, elsőre kissé forgalmasnak tűnő sugárút képe rajzolódik ki. Ha a nyilakat követitek, leegyszerűsödik a kép. Nézzük az egyes sávokat alulról felfelé: a piros nyíl a beérkező kerékpáros sávja. A felette lévő zóna lényegében a depó kijárata, itt csak egyszer kell végigfutni, amikor elhagyjátok azt. 

A fölötte lévő zöld zónán is csak egyszer mentek végig: erre ugyanis csak a legutolsó kör végén kerül sor, hiszen ez a dicsőséges célegyenes. A fenti utolsó két kék sáv a futópálya oda- illetve visszavezető szakasza, melynek fordítópontja az eXtremeMan113 kapuja. Ez egyben a futás kezdetét is jelzi, szinte egy vonalban lesz a híres 0. kilométerkővel. Ez azt jelenti, hogy a korábbi évekkel ellentétben este 18 órától a kerékpárpálya mindkét oldala felszabadul a nézők előtt, hiszen eddig a futópálya visszatérő szakasza közvetlenül mellette haladt. Ezáltal minden lényeges momentum a strandparkolóban lesz megfigyelhető. Ez az 5 sávos sugárút alkotja a verseny szívét – itt érezhető a verseny lüktetése, a mezőny áramlásának pulzusa. 

Mint látjátok, kedves versenyzők, a sugárút tetején helyezkedik el a központi frissítőállomás. 


Itt a következő lehetőségek közül válogathattok az alábbi sorrendben:

Rögtön az elején Markunion kristályvízzel kínálunk benneteket  – fontos, hogy ezt fogyasztásra szánjunk, nem arra, hogy magatokra öntsétek, erre a célra külön hűsítőpont van az állomás végén. 

Ezt követően a növekvő igények, a várhatóan izzasztó időjárás miatt sótablettákat is fogunk kínálni. Az I:am sótablettáiról  van szó.  Az ionháztartás kiegyensúlyozottságának fontosságáról Kindl Gábor fog előadást tartani a kerekasztal beszélgetésen. Fontos, hogy a tablettákból úgy vegyetek magatokhoz, hogy a többi frissítő sótartalmát is vegyétek figyelembe, amit fogyasztani fogtok! 

Ezután ismét kristályvizet osztunk, hogy legyen mivel leöblíteni a sótablettát, ezt követi az energia-visszapótlás a High5 isogéljeinek és isoitalainak segítségével.  Akik pedig valamivel szilárdabb szénhidrátra vágynak, azok rögtön utána banánt vehetnek magukhoz. 

A következő pont a hűsítőállomás: nagy kádakban fogunk folyamatosan friss, hideg csapvizet biztosítani, amibe a nevezési csomagban előre kiadott szivacsokat tudjátok majd belemártani és azzal megmosni magatokat. 

A környezet kímélése érdekében külön szivacsot nem fogunk osztani a standoknál. 

Az idei évben különösen nagy hangsúlyt fektetünk a hűtésre – a pályán lesznek olyan extra állomások, ahol csak ezeket a vizes kádakat helyezzük ki további mosakodás céljából. 

Tanulmányozzátok, elemezzétek, készüljetek !

Még nincs vége…


© 1989 - 2022 eXtremeMan
Designed by Szliczki József