eXtremeMan Nagyatád - versenyzői információ

200x150

Az eXtremeMan Nagyatád versenyének részletes információi versenyzők részére
Regisztráció - nevezés - programok - pálya - teendők

Regisztráció

A nevezés regisztrációhoz kötött.

Ha már korábban regisztráltál a nevezési oldalon, elegendő bejelentkezned. Ha nem emlékszel a jelszavadra, új jelszót is igényelhetsz. Kérjük, ne hozz létre újabb fiókot! 

Ahhoz, hogy korábbi eredményeidhez az idei teljesítést hozzáadhassuk, hogy kedvezményeinket igénybe vehesd, fontos, hogy egyetlen felhasználói fiókot használj, melyhez a korábbi Finisheres adataid is hozzá vannak kötve.

Ha még sosem jártál az oldalon, arra kérünk, kezdd a regisztrációval. Csak 16 évnél idősebb személyek regisztrálhatnak oldalunkra. A neved, e-mail címed és a jelszavad megadása után a megadott e-mail címre értesítő levél érkezik. Az abban található linken keresztül aktiválható a felhasználói fiók. Így már be tudsz lépni.

Profil

Belépés után meg kell adnod az adataidat. A piros csillaggal jelölt adatok kitöltése kötelező.

Kérjük, figyelj arra, hogy a nevedet helyesen add meg. A pontos kitöltés azért fontos, mert az eredménylistákon, hivatalos dokumentumokon – pl. a sajtóban, diplomán - az általad megadott név fog szerepelni.

A „nickname” megadása nem kötelező, de az eXtremeMan Nagyatád egyéni versenyén ezt a nevet szerepeltetjük a rajtszámon. A rajtszámra kerülő feliratot úgy tervezd meg, hogy az max. 16 karakter lehet: pl. keresztnév vagy becenév. Ha nem adsz meg semmit, a keresztneved fogjuk használni.

A pólóméret megadásánál a következőket vedd figyelembe:
Az eXtremeMan Nagyatád egyéni versenyén továbbra is az 575 Factory technikai pólóit adjuk át, váltóban induló versenyzőink pedig az Intersport technikai pólóit kapják célbaérkezéskor.
Váltóversenyeinken a nevezési lapon külön elkérjük a pólóméretet.
(Ha valaki indul Nagyatádon egyéniben és más versenyünkön is (ahol Intersportos pólóra számíthat), valamint a két pólóméret nem egyezik, van lehetősége változtatni. A pólók kiosztásakor mindig az utolsó módosítás lezárulta utáni aktuális állapotot vesszük figyelembe.)

Az 575 Factory technikai pólóinak mérettáblázata:
A BSI azonosító megadása azért fontos, mert így a verseny sikeres teljesítését követően automatikusan juthatsz hozzá a BSI által nyújtott kedvezményhez.

A licence (versenyengedély) megadása a nevezéskor nem kötelező.

DE:
A Magyar Triatlon Szövetség versenyein, így az eXtremeMan sorozat versenyein is feltétele az indulásnak, ha egyéniben indulsz. Váltótagokra nem vonatkozik!
Az éves versenyengedély kiváltásának menetéről az MTSZ honlapján tudtok tájékozódni.
A licensszel a versenyző egy egész éves balesetbiztosítást is kap, mely nemcsak a versenyeken, hanem a felkészülés során, az edzések közben bekövetkező balesetek esetén is segítséget nyújt(hat).
Érvényes versenyengedéllyel egy kedvezményes árú sárga chip is megvásárolhatóvá válik.
A Magyar Triatlon Szövetség a verseny előtti utolsó, legfrissebb licenszállomány alapján dolgozik majd a nevezési irodán, és ezt küldi meg az időmérő csapatnak az eredménylisták elkészítéséhez.

Kiemelten hívjuk fel a figyelmet a sárga ChampionChip használatának szabályaira. Csak azok az egyéni versenyzők használhatják a  verseny során a saját sárga chipjüket, akik annak kódját a megadott végső módosítási határidőig (2020. július 21.) a Profiljukban megadják ill. a chipjüket a verseny előtti rajtszámfelvételkor  a nevezési irodára is elhozzák. A többi versenyző fehér chippel indul, melynek bérleti díja 1.000 Ft és 1.000 Ft kauciót is kérünk. A váltók minden esetben fehér chippel indulnak, a nevezési díj a bérleti díjat fedezi. Kauciót kérünk tőlük is.

Fontos a Finisher kapcsolat beállítása, ha valaha célbaértél Nagyatádon egyéni versenyzőként. Ha a Profilod összekötöd a korábbi eredményeiddel, a következő teljesítéseid automatikusan jóváíródnak, így korrekt adatokat találsz és a kedvezmények is helyesen jelennek majd meg. Ha nem tudod beállítani, mindenképp fordulj hozzánk nevezés előtt!
E-mail: extrememan@extrememan.hu

Számlázás: Minden nevezésről számlát állítunk ki. A nevezéskor a rendszer a számlázási adatokból emeli át a számla vevőjének adatait. Ha később módosulnak a számlázási adatok, a következő nevezéskor már az új adatokat látja a rendszer. Utólag nem módosítjuk a kiállított számlákat! Kérjük, nevezés előtt ellenőrizzétek az adatok helyességét!

A Mentés gombbal tárolhatók a módosítások. 

A Profilban megadott adataidat a későbbiek során is módosíthatod. 
Így megváltoztathatod a rajtszámon megjelenő beceneved vagy év közben is megadhatod a chip kódod.

Módosítási határidő: 2020. július 21.

Nevezés

Kérjük, nevezés előtt alaposan olvasd át a Versenykiírást!

A nagyatádi egyéni versenyen csak 2000-ben vagy korábban született versenyző indulhat.

A nevezési oldalunkon több versenyre is nevezhetsz. A listából kiválasztható, melyik versenyre szeretnél nevezést leadni. 

2 fajta nevezési lapot különítünk el:
Egyéni: 
Ebben az esetben a Profil tulajdonosaként csak Magad nevezed be a versenyre. Jellemzően azoknál az egyéni versenyeinknél dolgozunk ezzel, ahol csak 16 évnél idősebb sportolók indulhatnak.

Csapat:
Ebben az esetben a Profil tulajdonosaként csapatkapitány vagy. Nevezheted
1. Magad,
2. egy csapatot,
3. Magad és egyszerre másokat is vagy
4. csak másokat.
Ide soroljuk a váltóversenyeket, a Női futást, az eXtremeManó-t, de az eXtremeMan25.75 versenyt is, mivel ott 16 évnél fiatalabb résztvevők is indulhatnak 
(ebben az esetben a csapatkapitány csak a szülő/gondviselő hozzájárulásával és engedélyével adhatja át a 16 év alatti sportolók személyes adatait). Fontos, hogy ebben az esetben, ha Te is indulni szeretnél a versenyen, a Versenyzők közt sorold fel Magad is – akkor is így kell tenned, ha csak Magad nevezed.

Ha a Profilból automatikusan betöltődő adatok nem stimmelnek, akkor előbb lépj be a Profilodba és módosítsd, csak ezután add le a nevezést. A Profilod a jobb felső sarokban található neved melletti nyílra kattintva érheted el.

Egyéni versenyzők:

A megadott adatok közül a nevezési listán a következőket tesszük közzé: név, nem, születési év, ország, város, a nagyatádi célbaérések száma, a Nagyatádon elért legjobb idő és az a tény, hogy esetleg életed első Ironman teljesítésére készülsz-e.

A tésztaparti időpontja 2020. augusztus 6. (csütörtök) 19:00-22:00.
A belépés valamennyi versenyző részére díjtalan.
Az „Athletes garden” a verseny napján az első célbaéréseket követően kb. 24:00 óráig működik.
Az „Athletes garden” szolgáltatásait a versenyzők díjtalanul vehetik igénybe.
Lehetőséget biztosítunk arra is, hogy a kísérőid számára belépőjegyet rendelj a tésztapartira és az „Athletes Garden”-be. A belépőjegyek ára egységesen 1.200 -1.200 Ft / fő.
Technikai okok miatt a helyszínen már csak korlátozott számban lesz lehetőség belépőjegyeket vásárolni.

Az úszás helyszíne Nagyatádtól 40 km-re található.
Vállaljuk továbbra is személyek és kerékpárok szállítását az úszás helyszínére, ez személyenként - kerékpáronként 1.200 - 1.200 Ft. Célszerű a nevezéskor megrendelni, mert ez a lehetőség a nevezési irodán csak korlátozott mértékben áll rendelkezésre.

Az első ironman távú versenynél akkor jelöld be az igen-t, ha még sehol nem értél célba a klasszikus (teljes) távon.

A tervezett időt kötelező megadnod, de azt nem tesszük közzé. Kérjük, reális időt adj meg, melynek a rajtszámok kiosztásánál lesz szerepe. Ha nem módosítasz az automatikusan megadott 14:00 órán, ezzel az adattal kerülsz be a nevezési, majd a rajtlistára. 

Váltók:

Kérjük, a váltó létszám alapján válasszátok ki a megfelelő nevezési lapot.

A megadott adatok közül a nevezési listán a következőket tesszük közzé: csapat neve, csapattagok neve, város.

A tésztaparti időpontja 2020. augusztus 6. (csütörtök). 19:00-22:00.

A belépés valamennyi versenyző részére díjtalan.
Az „Athletes garden” a verseny napján az első célbaéréseket követően kb. 24:00 óráig működik.
Az „Athletes garden” szolgáltatásait a versenyzők díjtalanul vehetik igénybe.
Lehetőséget biztosítunk arra is, hogy a kísérőid számára belépőjegyet rendelj a tésztapartira és az „Athletes Garden”-be. A belépőjegyek ára egységesen 1.200 -1.200 Ft / fő.
Technikai okok miatt a helyszínen már csak korlátozott számban lesz lehetőség belépőjegyeket vásárolni.

Az úszás helyszíne Nagyatádtól 40 km-re található.
Vállaljuk továbbra is személyek és kerékpárok szállítását az úszás helyszínére, ez személyenként - kerékpáronként 1.200 - 1.200 Ft. Célszerű a nevezéskor megrendelni, mert ez a lehetőség a nevezési irodán csak korlátozott mértékben áll rendelkezésre.

A nevezési díjat csak bankkártyával lehet rendezni. A képernyő utasításit követve válik sikeressé a nevezés. 

Sikertelen nevezés esetén egyszerűen meg kell ismételni a nevezést. A korábbi sikertelen nevezéssel nincs további teendő. (Sikertelen lesz a fizetés, ha a vissza gombra kattintunk, ha idő előtt becsukjuk a böngészőt, ha nem megfelelő kártyával próbálunk fizetni vagy nincs elegendő fedezet a kártyán.)

A leadott nevezések a Nevezéseim részen érhetők el. A zöld szín jelzi a sikeres nevezéseket. A nevezési listába csak ezek a nevezések kerülnek, a többivel nincs teendő.

Módosítás

Ha változnak az adataid, azokat a Profilban 2020. július 21-ig módosíthatod.
Ezt év közben bármikor megteheted, de a versenyen csak a 2020. július 21-ig módosított adatokat fogadjuk el.
A számlázási adatok is módosíthatók, ez viszont csak annyit jelent, hogy a következő nevezéskor ezek a számlázási adatok jelennek meg a nevezési lapon. Számlát mindenképp azokra az adatokra állítunk ki, melyet a nevezési lapon jóváhagysz. Így itt utólagos módosításra nincs lehetőség.
Ha olyan adataid módosultak, melyek a Profilban nem szerepelnek, írj nekünk a extrememan@extrememan.hu e-mail címre. 

Miért fontos ez?

Egyéni versenyzők esetén a diplomán és az eredménylistán pontosan abban a formában szerepel majd a neved, ahogy megadtad (ahogy a nevezési listán is szerepel). A diplomán a neved mellett feltüntetjük a várost is, ahonnan érkezel.

Fentebb írtunk a versenyengedélyről és a sárga chipről, kérjük, itt is figyeljetek a dátumra!

Váltók esetén a váltó neve szerepel az eredménylistán.
A váltótag cseréje nem lemondás és új nevezés, hanem egyszerű módosítás. Ha a pólóméretekben is változást jelent a tagcsere, azt is írjátok be az e-mailbe. 
A váltó bővítése esetén az új váltótag az aktuális nevezési díjat fizeti. E-mailben tudunk egyeztetni.

Lemondás

A verseny lemondási határidejei és a kezelési költségek (egyéni nevezőnként vagy váltónként értendő):

2020.06.03-ig 5.000 Ft
2020.07.21-ig 10.000 Ft

A lemondáshoz a Nevezéseim fülön a megfelelő versenyt kiválasztva a Lemondás gombra kell kattintani, majd az extrememan@extrememan.hu e-mail címre el kell küldeni annak a bankszámlának a számát és a tulajdonosnak nevét, ahova a kezelési költséggel csökkentett nevezési díjat visszaküldhetjük. A lemondást csak így tekintjük érvényesnek.

Csomag nevezés esetén csak a teljes csomag lemondására van lehetőség (2020.05.15-ig).

A nevezés a következő évekre vagy versenyekre nem vihető át. Az egyéni nevezés más sportolóra át nem ruházható. Ha a Rendezőség tudomására jut egy "csere", a versenyző eredményét törli az eredménylistáról.


Verseny előtti teendők, programok

Egészségügyi állapot

A verseny teljesítése mind egyéni, mind váltóban induló versenyzőink esetén nagy terhet ró a szervezetre. Kérjük, még a felkészülési időszakban vegyetek részt orvosi vizsgálaton akkor is, ha ezt a versenyengedély kiváltása nem teszi kötelezővé. Versenyünkön mindenki saját felelősségére indul, de kérjük, ezt csak akkor tegyétek, ha megfelelő felkészültségi és egészségi állapotban vagytok. Ne veszélyeztessétek sem Magatokat, sem társaitokat.

Regisztráció, rajtszámfelvétel

A versenyirodát az eXtremeMan téren felépített Versenyközpontban találhatjátok.


letölthető térkép

Nyitvatartási idő:

augusztus 5. (szerda):    17:00-20:00
augusztus 6. (csütörtök): 9:00-11:00 és 17:00-20:00
augusztus 7. (péntek):     8:00-13:00 és 14:00-20:00

Egyéni versenyzők: a regisztrációra feltétlen hozzatok Magatokkal egy fényképes igazolványt és a sárga chipeteket (ha van és a kódját időben meg is adtátok a Profilban)!
A rajtcsomagot csak Te magad veheted fel!  

A nevezési irodában a versenyre benevezett versenyzők regisztrációjukat követően megkapják a rajtcsomagjukat. 

A rajtcsomag tartalma egyéni versenyzők esetén:

névre szóló rajtszám, rajtszám matrica
ha szükséges, fehér chip
kerékpáros etikettek (bukósisak és kerékpár)
emblémázott úszósapka
a váltásokhoz szükséges zacskók
karszalag
eXtremeMan emblémás egyedi kulacs
műsorfüzet
zárt borítékban tombolajegyek

A rajtcsomag tartalma váltók esetén:

rajtszám (csapatnévvel), rajtszám matrica
fehér chip
a verseny egyedi ajándékpólói
kerékpáros etikettek (bukósisak és kerékpár)
emblémázott úszósapka (váltónként 2 db)
a váltásokhoz szükséges zacskók (ha szükséges)
karszalag (váltótagonként 1 db)
eXtremeMan emblémás egyedi kulacs (váltótagonként 1 db)
műsorfüzet (váltótagonként 1 db)
zárt borítékban tombolajegyek

A tombolajegyek az eredményhirdetés sorsolásán vesznek majd részt.

A rajtszám hátoldalán megadjuk az egészségügyi biztosítás telefonszámát, melyet egészségügyi probléma esetén lehet hívni, egy vészhelyzet esetén hívható telefonszámot (kérjük, értesítsétek a szervezőket, ha vészhelyzetet láttok). Lehetőséget biztosítunk arra, hogy ugyanitt megadjatok egy olyan telefonszámot, melyen elérjük a helyszínen is jelen levő legközelebbi hozzátartozód.

Az egyéni versenyzők a saját (sárga) chipjüket vagy fehér chipet használnak a versenyen. A fehér chip bérleti díja 1.000 Ft és 1.000 Ft a kaució is. A kauciót a versenyt követően a chip ellenében visszaszolgáltatjuk.

A váltók fehér chipet használnak a versenyen, ezért 1.000 Ft kauciót kérünk. A kauciót a versenyt követően a chip ellenében visszaszolgáltatjuk.

Kérjük a karszalagok viselését a verseny teljes ideje alatt. A versenyzők e karszalaggal augusztus 5-8. között a Városi Strand nyitvatartási idejében térítésmentesen léphetnek be oda és használhatják annak szolgáltatásait. Ugyancsak e karszalag szolgál a versenyzők megkülönböztetésére a tésztapartin, valamint a verseny utáni "Athletes garden" bejáratánál.

Sportprogram az egész családnak:

Péntek délelőtt átadjuk a versenyközpontot a családoknak. Gyertek minél többen!

9:00 Csak fuss és mosolyogj  - futóverseny csak nőknek - 2,5 km


10:00 eXtremeManó futóverseny 2-9 éves gyerekeknek (korosztályonként külön rajt)


10:45 Babakocsis futamÚj program! 11:00-tól eXtremeMan junior triatlon futamok (8-18 éves korig)

1. futam: 2008-ban és utána születettek: 150 m úszás - 3 km kerékpározás - 1 km futás
2. futam: 2007-ben és előtte születettek: 250 m úszás - 6 km kerékpározás - 2 km futás

Pályabejárások:

Kerékpáros pályabejárás

Időpont: 2020. augusztus 5. (szerda) 18:00-20:00

Gyülekező: eXtremeMan tér

Közös edzés az elkerülő úton. Figyelem! Az útszakaszon egyéb időpontokban tilos a kerékpározás, kérjük, ezt vegyétek figyelembe!

Futó pályabejárás

Időpont: 2020. augusztus 6. (csütörtök) 18:00

Gyülekező: eXtremeMan tér

Az 5.250 m-es futókör bejárása közösen, várjuk a családtagokat is!


Tésztaparti:

Időpont: 2020. augusztus 6. (csütörtök) 19:00-22:00

Helyszín: eXtremeMan tér

Minden egyéni és váltóban induló versenyző számára térítésmentes. Kísérőknek vásárolhatók jegyek nevezéskor és (korlátozott számban) a versenyirodán.Futófelszerelés leadása:

Időpont:  2020. augusztus 7. (péntek) 8:00 - 20:00

Helyszín: Versenyközpont – A kerékpáros leszállás melletti területen

A futófelszerelést a RUN feliratú csomagban helyezzétek el! 

Van lehetőség a verseny utáni ruha leadására ugyanebben az időszakban, a ruhatárban, melyet a depó mögötti területen találtok. Ezt a felszerelést az AFTER RACE csomagban kérjük elhelyezni.
Lehetőséget biztosítunk egyedül érkező versenyzőink részére, hogy az AFTER RACE csomagot reggel, a rajtnál adják le az öltözősátor mögött álló teherautónál, de csak ott. Ezt az úszás után levetett és ezt követően a BIKE csomagban elhelyezett "vizes" felszereléssel együtt a célbaérkezés után a ruhatárban vehetitek át.

Megnyitó

2020. augusztus 7. (péntek) 19:00
19:30 Technikai értekezlet


A verseny napja - 2020. augusztus 8.

Megérkezés/parkolás:

Az úszás helyszíne Nagyatádtól 40 km-re található. Autóval kb. 45 perces úttal kell számolni. Autónként ajánlott 1 db fehér karszalag, mely alapján a rendőrség és a polgárőrség szakszerű segítséget tud nyújtani a megfelelő közlekedésben és parkolásban. A karszalag az eXtremeMan shopban vásárolható meg (300 Ft/db).
A parkoló 8:10 előtt, 9:20-9:50 között, majd 10:30 után hagyható el.


FIGYELEM! A kerékpáros pálya mentén Gyékényesen TILOS a parkolás, melyet Megállni tilos táblák is jeleznek. A versenyzők érdekében a Rendőrség segítségét kérjük ennek betar(ta)tásában. A szabálytalanul parkoló autók kerékbilincset kapnak, melyet bírság ellenében 10:30 után szerel le a Rendőrség.

Lehetőséget biztosítunk személyek és kerékpárok szállítására, melyhez a jegyeket rögtön a nevezéskor érdemes megvásárolni, mivel a nevezési irodán már csak igen korlátozott számban érhetők el. 4:45-kor találkozó a József Attila Kollégium melletti parkolóban, indulás 5:00-kor.
A személyszállító buszokon kísérők is utazhatnak (szintén jeggyel), a buszok Gyékényesről 10:30-kor indulnak vissza, és a Széchenyi térre, a parkhoz érkeznek vissza (innen a Versenyközpont 1 km).


Kerékpár check-in / depózás:

Egyéni versenyzők 6:00-7:15

Váltók: 7:15-8:00

A kerékpáros felszerelést a depó bejáratánál levő tárolóban kell elhelyezni rajtszám szerint a BIKE feliratú csomagban. A depóban a kerékpár mellett vagy rajta csak a kerékpáros cipőt és a bukósisakot lehet elhelyezni. A többi felszerelést kérjük a csomagban tárolni!

Úszás check-in:

Egyéni versenyzők: 6:30-7:20

Váltók: 7:31-től

Bemelegítés a vízben:

Egyéni versenyzők: 6:30-7:20

Váltók: 7:31-7:45 és 8:40-8:45Rajt/úszás:

Egyéni versenyzők: 7:30

Váltók: 8:50

Amennyiben az időjárási feltételek indokolják, a rajtok időpontja változhat. Neoprén 24 C fok alatti vízhőmérséklet esetén engedélyezett. Hivatalos mérés a rajt előtt egy órával. A rendezők által kiadott úszósapka viselése kötelező. A kék (TOP TEN) ill. a piros sapkás (kiemelt) versenyzők a rajt területén az első sorokban helyezkedhetnek el. A többi versenyzőnek zónákat jelölünk ki a tervezett úszásidő alapján.
Rajt: vízbefutással, a rajtjel ágyúlövés


animációs videó

Az úszás 2 körös. A versenyzők a parton egy kb. 10 méteres futást követően kezdik meg a 2. kört.

Váltózónák: az úszás 2 köre között a rajthely, úszás és kerékpározás között a kerékpáros depó 

Limitidő:

egyéni versenyzők: 2:20 a kerékpározás megkezdéséhez

váltók: 2:10 (azon váltóknál, ahol a váltótag még 11:00-kor is a vízben van, a váltó kerékpáros tagját egy tartalék chippel 11:00-kor elindítjuk) Az újraindított váltók külön eredménylistán szerepelnek!

Amennyiben a versenyző egészségi állapotát a verseny orvosa a verseny folytatására alkalmatlannak minősíti, úgy a vezető versenybíró a versenyző rajtszámát leveszi.

Ha a versenyző a verseny feladására kényszerül, ezt jeleznie kell egy versenybírónak, amilyen gyorsan lehetséges.

Az úszás befejezésével a vizes felszerelést a BIKE feliratú szatyorban kérjük elhelyezni, majd az öltözősátor elhagyása után a kihelyezett gyűjtőkbe kell elhelyezni. Neoprénes úszás esetén a verseny reggelén rajtszámozott zacskókat osztunk ki a neoprén úszás utáni tárolására. Ezt szintén a gyűjtőbe kell elhelyezni. Ahhoz, hogy célbaérés után mindenki hiánytalanul megtalálja a nap folyamán használt felszerelését, kérjük, hogy kövessétek a fenti szabályokat!Kerékpár:

Gyékényes bányató – Csurgó –  Iharosberény – Böhönye - Nagyatád Városi Strand, majd Nagyatád – elkerülő út - Segesd - Nagyatád háromfordítós pályán három kör, részleges útlezárás mellett közepes minőségű aszfalton. A táv idén kb. 4,5 km-rel rövidebb a hivatalos távnál. A pálya adottságait, az aszfalt minőségét, így a versenyzők biztonságát, technikai gondjainak elkerülését mérlegre téve döntöttünk úgy, hogy kimarad az ágneslaki szakasz. Szintkülönbség: 640 m


animációs videó

Részleges útlezárás, rendőri, polgárőri biztosítással. A KRESZ szabályait be kell tartani!

A versenyzők nem kísérhetők.

A bolyozás tilos, első esetben kék lapot mutat fel a versenybíró. Ez azt jelenti továbbá, hogy a versenyző köteles az adott kör végén a versenyközpontban kialakított "Penalty boxban" 5 perces büntetést eltölteni. A Penalty Box közvetlenül a körszámláló chipszőnyeg előtt található. Ez a versenyző saját felelőssége, a büntetés le nem töltése kizárást von maga után.

Ha a második kék lap is felmutatásra kerül, az a versenyző kizárását vonja maga után.

A pálya 2 vasúti átjárót keresztez, időjóváírás lehetséges.

Az aszfalt minősége a 61-es úton és az elkerülő úton kiváló, a többi szakaszon közepes.

Technikai autó az egyenlő esélyek elve miatt nincs. Záróautó halad a mezőny mögött, mely a technikai (nem egészségügyi) okok miatt a versenyt feladni kényszerülő versenyzőket a versenyközpontba szállítja. Ha a versenyző a verseny feladására kényszerül, ezt jeleznie kell egy versenybírónak, amilyen gyorsan lehetséges.

Frissítőállomások:

22 km-nél, 48 km-nél, 72 km-nél, majd a kiskör két fordítójában: Segesden és Nagyatádon

Frissítők sorrendje:

Kulacsban feladott víz (feltétele a ledobott kulacs)

Kulacsban feladott HIGH5 izotóniás ital (feltétele a ledobott kulacs)

a nagyatádi Versenyközpontban HIGH5 energiaszelet, a segesdi fordítóban gél

felezett banán

Ügyeljünk környezetünkre!

Kérjük, a kulacsot csak a kijelölt helyen dobjátok le!

Kérjük, hogy csak a frissítőállomások közvetlen környezetében dobjátok el a szemetet!

A "szemetelési zónáról", annak szabályairól az MTSZ szabálykönyve is rendelkezik.

Egyéni frissítésre 72, 107 és 142 km-nél van lehetőség, a központi frissítőállomást követően a Kápolna utca jobb oldalán, annak teljes hosszában, illetve a Pizza Dolo fordítója utáni kijelölt területen.

Az egyéni frissítők feladásával a segítők nem akadályozhatják a gyorsabb kerékpárosok haladását.

A gyorsabb kerékpárosok az utca bal oldali sávjában haladnak, ebben a sávban frissítőt felvenni TILOS!
A szabály megszegése versenybírói intézkedést vonhat maga után.

A kerékpározás végén a segítők elveszik a kerékpárokat és a helyükre teszik.

Leszállást követően a versenyző ott találja meg a RUN feliratú szatyrot, ahol előző nap elhelyezte azt. A szatyorral együtt minden versenyzőnek be kell mennie az öltözőbe, majd azt elhagyva kezdheti meg a futást.

Figyelem! Változás!

Váltózónák: kerékpárról kerékpárra a Zrínyi utcában kijelölt váltózónában, az ún. boxutcában (és csak ott!),  kerékpárról futásra a Versenyközpontban kijelölt váltózónában, a kerékpár-futás váltóhelyen.


Limitidő: 

egyéni és váltó versenyzők: 8:45 az utolsó kerékpáros kör megkezdéséhez és 10:30 a futás megkezdéséhez

váltók: akik nem indulnak ki 8:45-kor az utolsó bringás körre, nekik a kerékpározás fennmaradó részének teljesítésére már nincs lehetőség.
Ezen váltók és a 10:30-kor a kerékpározásról még nem beérkezett váltó részére biztosítjuk az újraindítás lehetőségét.

10:30-kor a még várakozó váltótagot egy tartalék chippel elindítjuk a maratonra. Az újraindított váltók külön eredménylistán szerepelnek!Futás:

Versenyközpont – Nagyatád belvárosa – Szt. István Park - Versenyközpont


5.250 m-es pályán 8 kör (szintkülönbség: elhanyagolható) - a futók minden körben áthaladnak a Versenyközponton.

A futópályán a "jobbra tarts" szabálya érvényes. A körök számlálása egyéni felelősség.

A futás forgalomtól teljesen zárt pályán, jó minőségű aszfalton, ill. műkövön van kijelölve.

A versenyző kísérete tilos.

Frissítőállomások és frissítők:

1. Versenyközpont

műanyag pohárban feladott kristályvíz

sótabletta

műanyag pohárban feladott HIGH5 izotóniás ital

HIGH5 gél

negyedelt banán

kádakban hűsítő víz (mosakodásra, szivacshoz - hozd magaddal a nevezési szatyorban kiosztott szivacsot!)

2. Atád áruház mögött (980 m)

műanyag pohárban feladott HIGH5 izotóniás ital

keksz

műanyag pohárban feladott kristályvíz

3. Sportcsarnok előtt (2.200 m)

műanyag pohárban feladott HIGH5 izotóniás ital

kóla

műanyag pohárban feladott kristályvíz

4. Park Hotel előtt (4.000 m)

műanyag pohárban feladott HIGH5 izotóniás ital

szeletekre vágott dinnye

műanyag pohárban feladott kristályvíz

Ügyeljünk környezetünkre!

Kérjük, hogy csak a frissítőállomások közvetlen környezetében dobjátok el a szemetet! A "szemetelési zónáról", annak szabályairól az MTSZ szabálykönyve is rendelkezik.

Egyéni frissítésre a Zrínyi utca mentén, valamint az Atád Áruház és a Park Hotel frissítőállomásainál kijelölt területen van lehetőség.

Váltózónák:

- Kerékpározást követően: a Versenyközpontban kijelölt váltózónában, a Kerékpár-futás váltóhelyen.

- Futás közben a Futás váltóhelyen. 


Limitidő: 

Egyéni versenyzőknek és váltóknak egyöntetűen (az egyéni versenyóra alapján): a 4. kört 12:30-nál, a 7. kört 14:30-nál, az utolsó kört pedig 15:50-nél meg kell kezdeni. Pályazárás éjfélkor.

Amennyiben a versenyző egészségi állapotát a verseny orvosa a verseny folytatására alkalmatlannak minősíti, úgy a vezető versenybíró a versenyző rajtszámát leveszi.

Ha a versenyző a verseny feladására kényszerül, ezt jeleznie kell egy versenybírónak, amilyen gyorsan lehetséges.


CÉL:

Az egyéni versenyzők a jobb oldali, a váltók a bal oldali célkapuba futnak be. Javasoljuk, hogy a váltótagok együtt fussanak be a célba.

Kérjük a célfotó etikettjét betartani! Csak úgy tudunk Rólatok megfelelő fotót készíteni és azt használni, ha

  • jól láthatóan, elöl viselitek a rajtszámot,
  • a célfolyosóban a közvetlen előtted befutó egyéni versenyzőt vagy váltót nem hajrázod le és hagysz egy kis időt a fotó elkészítésére,
  • a befutás után a lehetőségekhez képest gyorsan elhagyod a célterületet.

A versenyt sikeresen teljesített egyéni versenyzők a célban a verseny egyedi FINISHER-es pólóit és érmeit kapják.

A versenyt sikeresen teljesített váltók a célban a verseny egyedi érmeit kapják. 

A célbaérést követően frissítés, masszázs, szükség esetén orvosi segítség vár Benneteket.

Érdemes felfrissülni a Városi Strand termál medencéjében (bubble bath és egyéb élmény elemek).

Doppingellenőrzés lehetséges.

Athletes garden:

Helyszín: eXtremeMan tér

Minden egyéni és váltóban induló versenyző számára térítésmentes. Kísérőknek vásárolhatók jegyek nevezéskor és (korlátozott számban) a versenyirodán.


Verseny utáni teendők:

1. A BIKE , a RUN és az AFTER RACE feliratú csomagot (vizes holmik) a ruhatárban veheted át.
Nyitás: 18:00.
Azonosítás rajtszám vagy chip alapján.

2. A kerékpárod és a bukósisakod a depóban található.
Nyitás: 18:00.
Azonosítás rajtszám vagy chip alapján.

3. A versenyre bérbe kapott fehér chip (ha volt ilyen) leadása az eXtremeMan shopban.
Az 1.000 Ft kaució visszajár!

Azokat a tárgyakat, melyek valamilyen oknál fogva nem azonosíthatók rajtszám alapján, vagy talált tárgyak, a verseny másnapján az eredményhirdetés helyszínén, az eredményhirdetés előtt és után tudjuk átadni tulajdonosának. Az itt maradó tárgyakat nem tudjuk tárolni és nem vállaljuk a postázásukat sem.


Eredményhirdetés:

2020. augusztus 9. 11:00 Városi Sportcsarnok

Az eredményhirdetés nyilvános.

Valamennyi a versenyt sikeresen teljesített egyéni versenyző egyedi oklevelet kap.

Kihirdetjük az Országos Bajnokság és az abszolút verseny helyezettjeit.

Különdíjak, TTT-avatás, tombolasorsolás.

Az eredményhirdetést követően az itt maradt egyéni diplomákat kérésre e-mailben küldjük el.


Jó versenyzést és sikeres célbaérést kívánunk!Időrend:


Augusztus 5. (Szerda)

   

Versenyiroda nyit a Versenyközpontban – az eXtremeMan téren 

17:00-től 20:00-ig

a versenyzők fogadása, rajtszámok átvétele, információ 

18:00-20:00

kerékpározási lehetőség a nagyatádi elkerülő úton

20:00-tól

az edzés résztvevőit meghívjuk egy közös bográcsozásra


 

Augusztus 6. (Csütörtök)Versenyiroda a Versenyközpontban – az eXtremeMan téren 

9:00 - 11:00 és 17:00 - 20:00

a Nevezési Iroda nyitva, rajtszámok átvétele, információ
Triatlon EXPO a Versenyközpontban

18:00

A futópálya bejárása - közös kocogás az eXtremeMan futópályáján

19:00 - 22:00 

Tésztaparti - az Athletes garden helyszínén

  

Augusztus 7.  (Péntek)Versenyiroda a Versenyközpontban - az eXtremeMan téren

8:00 - 13:00 és 14:00-20:00

a Nevezési Iroda nyitva, rajtszámok átvétele, információ

9:00

 „Csak fuss és mosolyogj!” – futóverseny, csak nőknek

10:00

eXtremeManó futóverseny a 2-9 éves gyermekeknek

10:45

Babakocsis – futam – a legkisebbeknek

11:00

eXtremeMan junior triatlon futamok 8-18 éves korig 2 futamban

8:00 – 20:00

a futófelszerelések leadása a Versenyközpontban
Triatlon EXPO a Versenyközpontban

19:00

 az eXtremeMan Nagyatád 2020 ünnepélyes megnyitója

19:30

Technikai értekezlet

 

Augusztus 8. (Szombat)Az úszás helyszíne a Gyékényesi bányató - Petőfi u. - szabadstrand

6:00

A depó nyit az egyéni versenyzők számára

6:30-tól

úszás - check in

7:15

A kerékpáros depó zár az egyéni versenyzők és nyit a váltóversenyzők részére

7:30

az eXtremeMan Nagyatád 2012, XXX. Hosszútávú Triatlon OB rajtja

8:00

A kerékpáros depó bezár a váltóversenyzők számára

8:50

a váltóverseny rajtja

Versenyközpont Nagyatádon: a Városi Strand - eXtremeMan tér

kb. 10:00

az első versenyzők megérkezése a kerékpározás első szakaszáról a Versenyközpontba  

10:00

''CET-rend'' – 10 km-es úszógála rajtja

kb. 15:15 -től

célbaérkezések  

24:00

Pályazárás, Tűzijáték

Augusztus 9. (Vasárnap) 


11:00

VÁROSI SPORTCSARNOK


ünnepélyes eredményhirdetés, a verseny fődíjainak sorsolása

© 1989 - 2020 eXtremeMan
Designed by Szliczki József