Múlt, jelen és jövő: Az eXtremeMan Nagyatád nyitott fejezete

200x150

Meghívót kaptunk a Prológ Nagyatád Alapítvány Gálaestjére. Az idei gála az „Az ismerős arcok fényképalbuma…” – Képek és hangulatok Nagyatádról címet kapta.

A Prológ olyan bevezetés, kezdet, aminek folytatása, kibontakozása és kiteljesedése van. Megnyitó része valami újnak, egy folyamatnak, új gondolatok és cselekvések sorának. 
Része az egésznek, és része az egész.  A Prológ elválaszthatatlanul hozzátartozik a történethez.” – olvashattuk a meghívó borítóján. 

Az idei gálaesten, mely egyébként már a negyedik volt a sorban, átvitt értelemben egy vastag fényképalbumot lapoztak fel a szereplők: Nagyatád város emlékkönyvét.
Ezek az emlékek meg is elevenedtek a színpadon. Az előadók élő zenével festették meg a múlt eseményeinek hangulatát.


Számtalan régi helyszín és esemény jelent meg a kivetítőkön és a gondolatainkban, hiszen a város sok becses emlékkel büszkélkedhet. Ilyen volt a délszláv háborúk idején a nagyatádi laktanyában kialakított menekülttábor, ahová annak idején Diana hercegnő is ellátogatott.
A város évszázados épületei is külön említést kaptak, ahogy az egykori szórakozóhelyek is, ahol még nagyszüleink járták a rock and rollt.
A Prológ gálaestről a Nagyatádi Városi Televízió is készített összeállítást: http://www.atadhir.hu/hirek/nagyatad-1/nagyatad-arcai-es-helyei-az-idoben-1485.html 

A fenti események már lezárt fejezetei a város történelmének.
De van ebben az „emlékkönyvben” egy lap, amit 30 évvel ezelőtt kezdtek írni, és még mindig csak gyűlnek rajta az újabb bejegyzések:
Az emlékkönyvben külön fejezetet kapott a nagyatádi triatlon, az eXtremeMan Nagyatád története is.
Régi fényképekről köszönhettek vissza ránk a 10, 20, 30 évvel ezelőtt rajthoz álló versenyzők.
A zenekar a verseny himnuszát, a „Benned él a célt” játszotta, amíg a diavetítés tartott.
Ormai István polgármester a következőket fűzte hozzá a képekhez:

      Ezt a nagyszerű versenyt 1990. szeptember 1-jén indították útjára a verseny megálmodói, 2019. augusztus 10-én pedig már a harmincadik alkalommal kerülhet megrendezésre Nagyatádon. Köszönet érte a szervezőknek rendezőknek, és a bennünket megtisztelő versenyzőknek!

És valóban:
Az eXtremeMan Nagyatád mára már nem csak egy évente megrendezett esemény: az eXtremeMan Nagyatád már történelem.
A verseny a város múltjának, jelenének és jövőjének is meghatározó mozgatórugója.

A gálán a polgármester az egész várost meghívta a versenyen való részvételre, úgy is, mint szurkolót, versenyzőt és támogatót.
És mint mondta, az eXtremeMan ezentúl is élvezni fogja a város támogatását. 

© 1989 - 2022 eXtremeMan
Designed by Szliczki József