Beírhatod a naptárba: eXtremeTour 2019!

200x150

Az augusztus 10-re emlékszel? Segítünk: az eXtremeMan Nagyatád jubileumi versenyének a napja, a 30. nagyatádi verseny, mely ebben az évben is megkapta a Hosszútávú Országos Bajnokság büszke címét. Akkor most vedd elő a naptárat és írj be még két dátumot: ugyanis véglegesítettük az eXtremeTour állomásait!

eXtremeMan 51.5 Székesfehérvár: 2019. június 2.

Először természetesen a rövidtávval kezdünk: épphogy átlépünk a tavaszból a nyárba, amikor elrajtol az eXtremeMan 51.5 Székesfehérváron. A pálya tavaly debütált, és már akkor is rendkívül gyorsnak bizonyult: a hullámoktól mentes, kikotort, tiszta Csónakázó tóban lendültek az első karcsapások, majd a 40 kilométeres kerékpártávot az autós forgalomtól elzárt, elkerülő úton tekerhették a versenyzők. A bolyozás idén is engedélyezett lesz, kevés a szintkülönbség és jó minőségű az úttest – így bátran kijelenthetjük, hogy az országban a 40 kilométeres kerékpártávot itt lehet a leggyorsabban teljesíteni.

A város és a közút segítségével meg tudtuk oldani, hogy a kerékpározás a Fehérvártól nyugatra lévő 8-as elkerülő úton valósuljon meg. Ez egy még újnak mondható útszakasz, még egészen friss rajta az aszfalt – nyilatkozta a verseny főrendezője, Skoff Gábor.

Ráadásul most még gyorsabb lesz a verseny. Az előző évben a városban zajló útfelújítási munkálatok miatt a versenyközpontot a tervezetthez képest másik helyszínre kellett helyezni, így a pályára való ki- és bejutás nehézkessé vált. Idén ez már nem fog akadályt jelenteni.

A felújításokat már azon a nyáron befejezték. Így az augusztusi Európa Kupa versenyét is az új pályán tartottuk, és remekül bevált. A versenyközpontot júniusban is átköltöztetjük a tavalyihoz képest, így a pálya sokkal könnyebbé válik a versenyzők számára, sokkal hamarabb lehet kiérni az elkerülő útra – tette hozzá Gábor.

Így már semmi sem áll az útjában annak, hogy mindenki egyéni csúcsot teljesítsen, és megkockáztatjuk, hogy nem csak kerékpáron. A futópálya is gyorsnak mondható, ráadásul meglehetősen árnyékos, kellemes hangulatú helyen, a Koronás parkban jelölik ki idén is az útvonalat.

A verseny szervezőcsapata nagy reményekkel tekint a következő évre, és már a város támogatását is megkapták a folytatáshoz. Gáborék nemrég látogatást tettek az alpolgármesternél, aki nagyon pozitívan értékelte ez elmúlt évet a triatlonos események tekintetében. A csapat idén Aquathlon OB-t is szeretne rendezni, és decemberben fog eldőlni, hogy megkapják-e az olimpiai távú Európa Kupa rendezésének jogát.

Országos Triatlon Találkozó: eXtremeMan 113, Kaposvár: 2019. július 20-21.

Itt is feljavított helyszín fogadja a résztvevőket, hiszen felújították a Toponári Strandot: vadiúj öltözők, WC-blokkok, kikötőhely, strand és kajakház fogadja a versenyre érkezőket.

Péter Attila főszervező szerint jelenleg az egyik legképlékenyebb versenysorozat helyszíne lesz jövőre a Deseda tó partja. Ami már biztos, hogy a bűvös hármas számot most is eggyel megtoldva quadratlon versennyel kezdődik a hétvége. Az esemény már a Nemzetközi Quadratlonszövetség naptárába is bekerült, hiszen a toponári strand szolgál helyszínéül most is a sprinttávú világbajnokságnak. A szombati quadratlont a vasárnapi féltávú triatlon, az eXtremeMan 113 fogja váltani – így lesz kerek a sporthétvége.
Idén szeretnénk a kerékpárpályát kivinni az elkerülőútra, de ennek kivitelezése is még tervezés alatt áll – nyilatkozta Péter Attila. – A sportesemények 21-én nem szakadnak meg, hiszen az eXtremeMan 113 után egy héttel tartjuk a Deseda UltraMaratont is. Így azt szeretnénk, ha a 20-21-én érkező sportolók itt maradnának velünk egy hetet, és egy nyári edzőtábort töltenének a Toponári strandon. Így a sporthét triatlonnal kezdődik, és futással végződik – tette hozzá Péter Attila.
Az edzőtábor hangulathoz ingyenes sátorhelyeket is biztosítanak a résztvevőknek. Az eXtremeMan és a DUMA közti héten nagyszabású sportprogramok vannak készülőben, de ezek egyelőre még képlékenyek, így most még nem áruljuk el, hogy miket forgat Attila a fejében. Mindenesetre már most lehet azt számolni, mennyi szabadnapot tudunk arra a hétre kivenni.

Az eXtremeMan 113 utáni hétvégén a versenyzők felhúzzák a nyúlcipőt és ismét rajthoz állhatnak a Deseda UltraMaraton rajtvonalánál, az ország leghosszabb futóversenyén. A 252 kilométeres távot 36 óra alatt kell a versenyzőknek teljesíteni. Eközben valahányszor az órán kismutató és nagymutató fedik egymást, további futóverseny fog elrajtolni! Szombaton délben a Deseda 1/3 Maratonon, éjfélkor az Éjszakai Deseda Maratonon, vasárnap délben pedig a Deseda 2/3 Maratonon lehet részt venni, ez utóbbi egyben az Atom100 futóverseny-sorozatának egyik állomása is lesz.

Összegzésképpen, az idei eXtremeTour állomásai a következőképp alakulnak:

2019. június 2: eXtremeMan 51.5 Székesfehérvár
2019. július 20: eXtremeMan Q30 Kaposvár
2019. július 21: eXtremeMan 113 Kaposvár
2019. augusztus 10: eXtremeMan Nagyatád

Találkozzunk mindhárom helyszínen!

Az MTSZ kérésére jelezzük, hogy ezek az időpontok tervezettek. Végleges döntés a magyar versenynaptárról az MTSZ részéről 2019. januárban várható.


© 1989 - 2022 eXtremeMan
Designed by Szliczki József