Egészségmegőrző szűrő és sportnap Nagyatádon

200x150

Mi is ott voltunk, és ott leszünk! Egészségmegőrző szűrő és sportnapot tartott Nagyatád a múlt hétvégén. A sportnak számos arca mutatkozott be a rendezvényen, sokan készültek izgalmas bemutatóval. A helyi televízió az alábbi összefoglalót készítette a nap eseményeiről. Link a videóhoz.

Városunk számos sportegyesületnek ad otthont. Közülük összesen 14-en részt is vettek a programon. Az egész délutános eseményen közös edzésekre is meginvitálták a részt vevőket: dagadtak az izmok és csurgott a veríték a nap végére. És nem csak a mozgás fontosságára hívták fel a figyelmet: egészségügyi szűrővizsgálatok sorát próbálhatták ki az emberek az Egészségfejlesztési Iroda jóvoltából. Testünk minden egészségi paraméterét feltérképezhettük vasárnap délután.

Magától értetődő módon az eXtremeMan gárda is képviseltette magát a programon. Hiszen a verseny filozófiája is a rendszeres testmozgás beépítése az életünkbe – az életmódváltás elérése. 

Tóth Gábor, a Nagyatádi Triatlon Szabadidő Sportegyesület edzője, egyben 7-szeres ironman is nyílt edzést tartott. Gábor a Nagyatádi Spinning Klub edzőjeként egy kellemes, de izzasztó tekerésre invitálta meg a sportolni vágyókat. Horváth Timivel együtt tartották az spinningórát, aki már maga is célba ért egyszer Nagyatádon.

–A spinning tökéletes módja a téli alapozásnak a triatlonhoz – állítja Gábor. Bizonyára sokan vannak olyan elszántak, hogy a röpködő mínuszok közben is nyeregre pattannak meghódítani az országutat. Viszont a spinninggel azok is pótolhatják a kieső bringaedzéseket, akik inkább húznak rövidgatyót a nagykabát helyett. Gábor és Timi edzése annyira sikeres volt, hogy a tervezett edzést megismételték a nap folyamán. A spinningórát az eXtremMan színeiben végezték: mellkasukon ott virított a bűvös 30-as szám. Hiszen a mozgás népszerűsítése mellett még egy fontos üzenetet eljuttatását kitűzték célul: hogy jövőre jubileumi eXtremeMan versenyt rendez Nagyatád! 

A dátumot is fixáltuk már: 2019. augusztus 10-én ismét megrengetjük a várost! Még 270 nap van hátra a nagy napig – te már megírtad az edzéstervet?


© 1989 - 2022 eXtremeMan
Designed by Szliczki József