Save the date – 2019. augusztus 10-én újra eXtremeMan Nagyatád!

200x150

Jubileumra készülhet Nagyatád! Sorozatban immár 29. alkalommal nyerte el a város a hosszútávú triatlon országos bajnokság megrendezésének jogát. A döntést néhány napja hozta meg a Magyar Triatlon Szövetség a legutóbbi elnökségi ülésén, ahol egyben a jövő év versenynaptárát is összeállították.

A döntés értelmében a következő hosszútávú OB időpontja 2019. augusztus 10.
A dátum sokaknak szemet szúrhat, hiszen az eXtremeMan már több, mint 10 éve mindig július utolsó hétvégéjén rajtolt el.
A dátumot azért erre a napra tűzte ki a triatlon szövetség, hogy a nagyobb kaliberű versenyek között kellő idő maradjon a felkészülésre.
A versenyrendező fórum szakemberei szerint is "minden Nagyatáddal kezdődik és végződik"...
Nos, ezzel a dátummal a hosszútáv előtt minden elszánt triatlonistának lehetősége van részt venni akár három középtávú versenyen is: rajthoz tud állni a balatonkenesei, a keszthelyi és a kaposvári vagy a leveleki féltávon is. Aki egyszer elvész ebben a bűvös triatlon-négyszögben, az jó eséllyel célban találhatja magát Nagyatádon is!

­ Örvendetesen sok középtávú triatlon verseny van Magyarországon – jegyezte meg Dr. Herr Gyula, az eXtremeMan Nagyatád versenyigazgatója – Kifejezetten örülök, hogy minden hónapra jut egy középtávú verseny, ahol a versenyzők csiszolhatnak a formájukon. Három féltávú versenyt teljesíteni a létező legjobb edzés Nagyatádra.

Az idei nagyatádi verseny minden eddiginél nagyszabásúbb lesz, hiszen az eXtremeMan a 30. évfordulójára készül!  Bizony, csaknem három évtizeddel ezelőtt, 1990. szeptember 1-én állt rajthoz az a 33 mindenre elszánt, már-már őrült sportember, akik neve azóta vastag betűkkel került be a magyar triatlon történelemkönyvébe. Az eXtremeMan szervezői azt szeretnék, hogy a jövő évi versenyen a megannyi új arc között ott küzdjenek a pályán ezek az ősatyák is: mind a 33 első nagyatádi ironman távot teljesítő versenyző meghívót kap a jubileumi versenyre!

A rendezői irodában már tornyosulnak a meghívók, és nem csak az első 33 van megcímezve. A szervezők gőzerővel dolgoznak azon, hogy a 30. versenyen ott legyen a magyar triatlon elitje, a krémek krémje! „Ősi” triatlon félistenek, és újonnan felfedezett, ifjú titánok egyaránt szerepelnek a meghívottak hosszú listáján – mindez azért, hogy egy pályán (megszülettek) versenyezhessenek az év leghosszabb napján! ­
Sokan vagyunk már az eXtremeMan családban, és sok-sok régi és jó arcot szeretnénk látni, és persze külön megtiszteltetés, ha a sportág krémje is itt lenne – tette hozzá a versenyigazgató. A következő hónapokban folyamatosan elhintünk majd néhány információmorzsát, hogy kik jelezték már vissza részvételi szándékukat – addig is kilétük maradjon meglepetés.

Idén különleges kiállítással készül a szervező gárda, melynek helyszíne a Solar Hotel aulája lesz – ahol megszülettek az első nagyatádi ironman versenyek – ugyanis annak idején itt találkozott a szervező gárda, itt dőltek el a nagy kérdések. A kiállítás olyan eXtremeMan-relikviákból fog állni, melyek bemutatják a verseny 30 éves történetét. A szervezők örömmel fogadják mindenkitől olyan „kegytárgyak” felajánlását, amelyek elmesélik valamely év történéseit, legyen az egy lyukas kerék, egy kifakult finisheres póló, vagy egy gyűrött célfotó.
És persze a történetünk itt nem fog véget érni, reméljük minél többen nevezni fogtok a 30. jubileumi versenyünkre, és ezáltal Ti is a részeseivé válhattok a legendának!

© 1989 - 2022 eXtremeMan
Designed by Szliczki József