A Nagyatád - Ötvöskónyi kerékpárutat (is) szabad használni az eXtremeMan Nagyatád versenyén !

200x150

Éppen úgy nem minősül pályaelhagyásnak, mint amikor egy kerékpáros versenyen az AZONOS IRÁNYBA kerékpározó mezőny egy körforgalomhoz ér, és a mezőny egy része balra veszi az ívet, a másik része pedig jobbra kerüli meg a körforgalmat.

Nagyon bizakodva figyeltük a 68-as főút felújítási munkáiról szóló híreket. 
A felújítási munkálatok megkezdésére egyelőre még várnunk kell, de az elmúlt évben egy új borítású aszfaltcsíkot mégiscsak kaptak a Nagyatád környékén élők. 
Elkészült (többek között) a Nagyatádot Ötvöskónyival összekötő kerékpáros út is. 
Ezt a szakaszt beiktatjuk az eXtremeMan Nagyatád 2022-es versenyének versenypályájába is.
Hogyan is? 
Amikor a kis körökön megkezditek a kerékpározást, és Nagyatád északi oldalán már túl vagytok az elkerülő úton tett kis látogatáson is, visszafelé kb. 8 km után egy kisebb emelkedőt megmászva már majdnem kanyarodni készültök, és tegyétek is azt meg, de javasoljuk, hogy egy kicsit (úgy tíz méterrel előbb, mint azt a 68-as út íve megkívánná:
Hajtsatok rá bátran a kerékpárúra!
verseny technikai felügyelőjével és a vezető versenybíróval is egyeztetve - azt a döntést hoztuk meg, hogy Nagyatád és Ötvöskónyi között - tehát "kifelé" egy irányban haladva ez a manőver nem minősül pályaelhagyásnak!  Természetesen nem tesszük kötelezővé ezt a javasolt útszakaszt, azaz azt a versenyzőt sem éri semmilyen versenybírói szankció, aki a szélesebb, de kétség kívül felújításra váró "eredeti" pályavezetés kínálta nyomsávot választja.  
Ugyanis : az út kb. 4 km hosszon (mintegy 10m-re) párhuzamosan fut a 68-as aszfaltcsíkkal, majd ezt követően egy kisebb balos ív után visszatér a 68-as útra és így a két nyomsávos szakasz hosszai szinte centiméterre megegyeznek. 
Arra kérünk Benneteket, hogy ha a verseny előtti napokban ki szeretnétek próbálni ezt a szakaszt, figyeljetek arra, hogy a verseny előtt ezen a kerékpáros úton még két irányú bringaforgalom van. 
Egyébként a futópályán is megtapasztalhatjátok az új kerékpáros út adta előnyöket...
Ahogy mi nagyatádiak mondjuk, a "tízemeletesek előtti" futószakaszunkon kifelé és visszafelé is a volt 68-as út két oldalán futunk, de a megépített, illetve felújított  (ráadásul napközben árnyékos szakaszokat is rejtő)  kerékpáros úton.  
Jó ráhangolódást Minden kedves versenyzőnek !


© 1989 - 2023 eXtremeMan
Designed by Szliczki József