2021. április 25. - 50 km Országos Bajnokság - Nagyatád Város 50. születésnapján

200x150

Sokan vagyunk már, akik már megpróbálkoztunk egy "kicsit tovább" is futni, mint a maratoni táv. Sportos társasági körökben időnként előkerül a kérdés: Vajon melyik a nehezebb ? 3.800 m úszás, 180 km kerékpár után egy maratont futni, vagy "csak úgy" lefutni egyben 50 km-t ?

Ezen gondolatokból merítkezve kezdtük el egy olyan futóverseny szervezését, mellyel tisztelegni kívánunk az ötven éves születésnapját ünneplő városunk előtt. A Magyar Atlétikai Szövetség felé pedig sikeres pályázatot nyújtottunk be és elnyertük a Magyar Országos Bajnokság megrendezésének jogát az 50 km-es (ultra) távon.  Nagyatád szereti a sportot és szereti a "hosszú sportos dolgokat". 
A fél évszázados történelemben volt már a városunkban harmincegy hosszútávú triatlon verseny, ezzel csaknem egyidős a CET-rend 10.000m-es úszóversenye is és épp az elmúlt évben szerveztünk egy 24 órás úszóversenyt is. Természetesen olvassuk, figyeljük a pandémia miatt érvényben levő szabályokat, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a későbbiekben megszervezésre kerülő rendezvényeinken betartsuk a törvényi előírásokat.  

De szeretnénk egy kicsit ünnepelni is a mi napunkon, a Város Napján ! 
Azt szeretnénk, ha április 25-én, a város születésnapján futók népesítenék be a Zrínyi utcát, vagy ahogyan Ti talán jobban ismeritek, a sok nagy csatát látott "eXtremeMan Drive" aszfaltját.
Ezen az aszfaltszőnyegen, egy gondosan kimért, (épp ezen a hét végén hitelesített)
25 x 2 km-es pályán
fogjuk megrendezni
Magyarország 50 km-es futóbajnokságát. 
A versenyközpont, a rajt és a cél az eXtremeMan téren került kijelölésre, ahol a nélkülözhetetlen frissítőállomást is kiépítjük. 
Együttműködő partnereink ebben a Primavera ásványvíz és a High5 professzionális termékei lesznek és nem feledkezünk meg az i:am sótabletták kihelyezéséről sem.  
És hogy "bele ne keveredjünk" a körök számolásába - az időmérést az eVoChip munkatársaira bízzuk. 
Az ünnepi hangulatról pedig Péter Attila is gondoskodni fog. 
   

© 1989 - 2022 eXtremeMan
Designed by Szliczki József