Mi 2021. május 23-án kezdjük a szezonunkat! És Ti ?

200x150

Mint arról korábban hírt adtunk, május harmadik hétvégéjén - a tabi önkormányzat munkatársaival történt ismételt egyeztetések követően - május 23-án, vasárnap rendezzük meg Magyarország első Középtávú Duatlon Országos Bajnokságát.

Az eXtremeManD80 Tab elnevezést viselő versenyünk remek alkalomnak ígérkezik arra, hogy az alapozó munka monotonitását megtörve, egy kicsit "megcsörgessük már a malacperselyünket" és egy előszámlálást végezzünk - vajon, hogy is állunk a szezon kezdetén... A verseny egyik díszvendége Csomor Erika lesz, aki háromszor nyerte meg a zofingeni pályán a legendás Powermant, azaz a Hosszútávú Duatlon Világbajnokságot! 
Csak a tények kedvéért: a világbajnoknő a nem kevés szinttel is megtűzdelt pályán a 10km futást, 150km kerékpárt, végül a befejező 30km-es (!) futást nyolc órán belüli idővel nyerte meg!
A Magyar Triatlon Szövetség által kiírt első Középtávú Duatlon Országos Bajnokságon, az eXtremeManD80 Tab versenyén egy kicsit szelídebb vonalvezetésű és hosszúságú pályát jelöltek ki a szervezők, ahol 10km futás - 60km kerékpár - és végül 10km-es befejező futás vár a sportág szerelmeseire.
A pályát úgy alakítottuk ki, hogy a futás egy 2,5km-es, a kerékpár pedig egy 15km-es pályán zajlik majd, így a verseny a szurkolók, segítők számára a versenyközpontból is jól követhető lesz.
Amiben biztosak vagyunk, hogy senkinek sem lesz könnyű feladat a szép befutóérem megszerzése! 
A versenyen egyébként - amolyan kedvcsinálóként "bele is lehet csak kóstolni a jóba": a főverseny rajtja után néhány perccel ugyanis elindítjuk majd ugyanazon a pályán - de a pályán csak egy - egy kört teljesítésére felkérve az eXtremeManD20 Tab elnevezésű szupersprint versenyének futamát is, ahová várjuk az egyesületek felkészült utánpótlás versenyzőit, illetve mindazokat, akiket érdekel ez a különleges hangulatú kihívás. 
Mindenkinek jó egészséget, és sikeres felkészülést kívánunk!
Hamarosan jövünk a további részletekkel!        
    

© 1989 - 2022 eXtremeMan
Designed by Szliczki József