Hiszünk benne ! Az eXtremeTour 2021. állomásainak tervezett időpontjai

200x150

Világítótorony a felkorbácsolt tengeren...

Vészterhes időket élünk.
A Covid - harmadik hulláma olyan viharokat korbácsol most az Életünk tengerén, melyeket eddig (legalább is a jelen életünk időszámítása szerint) még nem tapasztaltunk.
Nap, mint nap megcsörren a telefonom, hogy mondjak már "valami jót, vagy valami biztatót"... és nem csak a sporttársaktól.
Mindig szívesen váltok is néhány szót az érdeklődőkkel, de legtöbbször úgy búcsúzunk el egymástól, hogy "hamarosan jelentkezünk a terveinkkel." 
Azt gondoljuk, hogy így Karácsonyhoz közeledve eljött már annak az ideje, hogy tájékoztatást adjunk Nektek a terveinkről, kedves sporttársaink ! 
Legyen ez a néhány sor egy határozott, (bizonyítottan) jó irányból pislákoló fénysugár, mely egy választható, biztos irányt mutat, hogy a sötétben háborgó tenger hullámai között merre kormányozzuk törékeny hajóinkat. Mindig optimista voltam, de most különösen nagy örömmel tettem eleget a közelmúltban a Magyar Triatlon Szövetség hivatalos felkérésének,
hogy jelöljük be a tervezett eseményeink időpontját egy nagy közös eseménynaptárban... hogy aztán - nyilván további egyeztetések után - összeálljon a hivatalos 2021-es Versenynaptárunk tervezete. 

Miután komolyabb ütközéseket nem tapasztaltam a tervezésnél, így szabad legyen megosztani Veletek is, hogy mely időpontokban, mit is terveztünk. 
Az MTSZ naptárához küldött hivatalos eseményeink felsorolása előtt hadd hívjam fel a figyelmeteket az alapozó munka lemérésére is kiválóan alkalmas futóversenyeink eseményeire.   

2021. április 25
-én Nagyatád városa az ötven éves születésnapját ünnepli.
Ebből az alkalomból nem kisebb dologra vállalkoztunk, mint hogy a Nagyatád Maraton Futófesztivál keretein belül egy 50km-es futóversenyt is rendezünk. 
Ma már az is eldőlt, hogy miután hivatalosan is beadtuk a Magyar Atlétikai Szövetség felé az 50km-es OB megrendezésére elkészített pályázatunkat, azt elnyerve a Magyar OB megrendezésével  a nemzetközi versenynaptárban is szerepelünk.  
Már csak a pálya hitelesítése van vissza. ( Prológ + 9x5270m ) mely pályavezetésre és a hitelesítésre szeretnénk támaszkodni augusztusban is.
Persze lesznek egyéb versenyszámok is a Nagyatád Maraton Futófesztivál-on, de nagyon kíváncsian várjuk, hogy leendő triatlon versenyzőink közül hányan választják az 50km-es táv kihívását.  
És akkor röviden az MTSZ naptárába beküldött eseményeinkről. 2021. május 22
-én egy új helyszín, Tab városa adja a hátterét annak az eseménynek, mely újdonságként szerepel majd - és nem csak az eXtremeMan sorozat eseményei között. 
Egy középtávú duatlon versenyt rendezünk a tabi önkormányzattal együttműködve 10 - 60 - 10 km-es távon, eXtremeManD80 Tab elnevezéssel. 
A futópályában és a kiváló útminőségű kerékpározásban is lesznek kihívások, azaz szintek. 
Talán nem meglepő, hogy a verseny egyik díszvendége a 3 x-os Duatlon VB győztes Csomor Erika lesz.  
Nagyon szeretnénk, ha 2021. június 6-án visszatérhetnénk Székesfehérvárra az eXtremeMan51.5 Székesfehérvár triatlon versenyével.
Győztes csapaton ne változtass: azaz újra megkeressük az együttműködő helyi segítségeinket, az önkormányzat munkatársait, valamint a társrendező Alba Triatlon Club egyesületét,
és a Vitál Club kajakosait. A pálya kiváló adottságai miatt - önbizalom növelő P.B.-k - is teljesíthetőek lesznek ezen a versenyen.  
Július negyedik hétvégéjén a Deseda-tó partján egy hosszú triatlonos hétvége keretei között előbb július 24-én, szombaton az eXtremeMan25.75 Kaposvár sprint távú versenyével jelentkezünk, majd másnap július 25-én az eXtremeMan113 Kaposvár (féltávú) versenye következik. 
2021. augusztus 14-én Nagyatád várja a hosszútávú triatlon szerelmeseit, hogy a nagyatádi triatlon történelem a harminckettedik fejezetével tovább folytatódhasson. 
Apróbb változtatások lesznek majd az eXtremeMan Nagyatád 2021 versenyén, de a 2020-as pálya szerkezetében nem tervezünk döntő változtatásokat.   
És végül, de nem utolsó sorban: 2021. augusztus 29-én, igazi "afterparty" jelleggel egy új, izgalmas kihívásra csábítjuk azokat, akik elég elszántak ahhoz, hogy egy valódi swim-run versenyen vegyenek részt. Egy pillanatig sem volt kérdés, hogy csakis a kristálytiszta vizű Gyékényes lehet a helyszíne a Magyarországon még minden bizonnyal kuriózumnak - vagy inkább unikumnak (?) - számító eXtremeManSR 7,1 Gyékényes versenyének, melynek teljesítése közben összesen hét alkalommal történik váltás a víz és a szárazföld között. 
Egy dolog tehát biztos: sportolni, edzeni - a mindenkori lehetőségek kihasználása mellett nem csak, hogy lehetséges, hanem érdemes is !
Jó egészséget hozzá!
                    

     

© 1989 - 2024 eXtremeMan
Designed by Szliczki József