Valami régi, valami új – két legendás váltó indul Nagyatádon!

200x150

Úgy szokták mondani, hogy váltóban indulni Nagyatádon már az eXtremeMan előszobája. Azok, akik csapatban kóstolnak bele hosszútávú triatlonba, óhatatlanul megfertőződnek a gondolattal, hogy egyszer egyéniben és célba érhessenek. Igaz, a váltókra egy picivel kevesebb figyelmet szoktunk fordítani, idén viszont két rendkívüli említésre méltó csapat adta le a nevezését.

Nem egyszer fordult elő az eXtremeMan történetében hogy három, a saját szakágukban rendkívül erős sportoló állt össze teljesíteni a távot, de kevés annyira erős csapat született az elmúlt években, mint ami Burján Jenő szárnyai alatt verbuválódott össze.

Jenőt sem kell túlságosan bemutatni a magyar triatlonos társadalomnak. Most azért néhány szóban csak annyit róla, hogy a veszprémiek hírnevét nálunk azzal öregbítette, hogy már 11-szer ért célba Nagyatádon, és így Tizen Túliak Társasága tagságot szerzett a 17-es örökrajtszámmal. Az idei versenyen a TTT várományosok avatásban is közre fog működni.

A VTExpressz váltócsapatának, mondjuk így, toborzása az ő közbenjárására történhetett meg. A veszprémiek egy igencsak nagyszabású célt tűztek ki: 7 órával kezdődő eredményt szeretnének látni a versenyórán a célba érkezéskor. És hogy kik is vannak a csapatban? Ezt mondja el Jenő a számunkra:

- Úgy alakult, hogy szerettem volna egy villámváltót, és mivel elmaradt a tokiói olimpia, Rasovszky Kristóf is felszabadult a verseny idejére. Kristóf hihetetlenül jó úszó, csak annyit mondanék róla, hogy a mostani Balatonátúszást is ő nyerte meg, méghozzá rekord idővel.- A kerékpárosunknak Nem lesz ismeretlen a pálya, hiszen Rónaszéky Balázs már több ízben járt Nagyatádon, és ő a legjobb bringás a veszprémi klubban. Tavaly 3 perc híján 9 óra alatt teljesítette a nagyatádi távot. Ő egyébként egyéniben fontolgatta az indulást, de végülis ő is a váltót választotta idén.


- A futónk pedig nem más, mint Kovács Tamás hosszútávfutó, aki jelenleg az aktív magyar futók közül a legjobb maratoni idővel rendelkezik: 2 óra 14 perc. Londonban is képviselt minket az olimpián. Annyit mondhatok csak, nagyon motivált mind a három ember. Nagyon jó időt fognak menni!


Többen neveztek idén váltóban az általában egyéni kategóriában induló versenyzők közül. Így például Kis Gyuszi többszörös dobogós versenyző is, illetve az ötszörös magyar bajnok, Flander Marci is. És idén szintén csapatban áll rajtvonalhoz a híres Húszat Hágó Huszár veterán triatlonista, Szebeni Bandi bácsi is, aki már egy híján 30-szor ért célba Nagyatádon.


Nem akármilyen emberekből áll össze a váltócsapat, mely a „Van még hová az úton” nevet kapta. Ugyanis csakis a legtapasztaltabb versenyzők lettek tagjai ennek az elit alakulatnak: Szebeni Endre 77 évesen áll rajthoz, de ott lesz még a nagyatádi Szüts Miklós, aki két ízben, 2002-ben és 2011-ben ért célba, jelenleg 79 éves. A harmadik csapattag pedig a szintén nagyatádi Theo Spilleman, aki 1995-ben teljesítette az eXtremeMan távot és abban az évben bajnok is lett. A mai napig aktív sortolók mind a hármanés lelkes támogatói a triatlonnak. Így együtt ez a legendás trió összesen 232 év tapasztalattal fog szombaton a pályára lépni.


Így tehát elmondhatjuk: idén a váltók versenyében is lesz mit végigizgulni. 

© 1989 - 2022 eXtremeMan
Designed by Szliczki József