Az eXtremeMan Rendezőbizottságának Közleménye

200x150

Összefoglaló jelenlegi versenyeinkkel kapcsolatos kérdésekről, illetve helyzetjelentés. Megpróbáltuk a mostani tudásunk szerinti legszélesebb körű tájékoztatást összeállítani nektek. Kérjük olvassátok el figyelmesen, mert sok az információ.

Mindenekelőtt mindenkinek köszönjük a türelmet!

Sokat dolgoztunk, lássuk, hol tartunk.

A most megosztott információk nem minden esetben véglegesek, de elérték azon állapotukat, hogy érdemes legyen mindenkivel megosztanunk azokat.

Mely versenyekről lesz most szó?

- eXtremeMan 51.5 Székesfehérvár - június 1.

- eXtremeMan 51.5 Kaposvár  -  június 27.  - DESEDA  

- eXtremeMan 25.75 Kaposvár  -  június 27.  - DESEDA 

- eXtremeMan 113 Kaposvár - június 28. - DESEDA 

- eXtremeMan Nagyatád 2020, XXX. Hosszútávú Triatlon Országos Bajnokság - augusztus 8.

Lássuk Székesfehérvárt.

A helyi és az országos rendeletek is egyértelműen rendelkeznek. Az adott helyszínen nincs lehetőség az eredeti időpontban tervezett verseny megtartására.

Ez egyértelműen vis maior helyzet, mivel a verseny megrendezésére nem a mi döntésünk, hanem külső kényszerintézkedések hatására nem kerülhet sor.

Javaslataink a Székesfehérvárra nevezetteknek, a nevezési típustól függően:

Az itt leírt javaslatok az egyéni és váltó nevezésekre vonatkoznak, a csomagnevezéseket, melyek több versenyt tartalmaznak, külön taglaljuk.

1. A nevezési díjadat egy későbbi időpontban használhatod fel úgy, hogy egy azonos távon rendezett versenyünkön, további költségek nélkül indulhatsz.

Ezzel a megoldással nem veszítesz pénzt, csak egy új időpontban,új helyszínen "zárt kapus triatlon versenyen" indulsz.

Az új időpont: június 27. Deseda, Kaposvár

2. A nevezési díjadat beválthatod egy nagyobb értékű féltávú versenyre, és így részt vehetsz a Deseda partján megrendezendő eXtremeMan113 versenyen.

A nevezési díjadat teljes egészében jóváírjuk, csak a különbözetet kell kifizetned, így szintén nem veszítesz semmit a pénzedből.

Időpontja: június 28. Deseda, Kaposvár

3. A nevezési díjadat felhasználhatod az eXtremeMan25.75 versenyen 1:1-hez csere formájában, vagyis az eredeti táv helyett ezen a sprint távon indulhatsz.
Az 1:1 arány azt jelenti, hogy a versenyt "becseréled" erre a másik versenyre.

A verseny időpontja: június 27. Deseda, Kaposvár

A kaposvári versenyek esetén (beleértve az 51.5 futamot is) június 5-ig a márciusi nevezési díjak érvényesek!

Tervezés, előkészítés alatt vannak esetleges júliusi versenyek is.Ezek csak akkor jönnek létre, ha a járványügyi helyzet miatt továbbra is csak "zárt kapus triatlon versenyek" megrendezésére lesz lehetőség, más, az MTSZ versenynaptárában erre a hétvégére tervezett versenyek nem tudnak megvalósulni, valamint a június versenyek tapasztalatai pozitívak lesznek,  minden speciális intézkedés sikeres és eredményes lesz. 

Deseda Kaposvár eXtremeMan25.75 és eXtremeMan113 és eXtremeMan 51.5

Ez elég egyszerű!
Óriási köszönet minden az előkészítésben résztvevőnek és külön köszönet Mukinak, aki jelentős kordonmennyiséggel segíti - önzetlenül - a "zárt kapus triatlon verseny" kialakításának feltételeit.

Ma már nem titok, de az elmúlt időben azon munkálkodtunk, hogy létre tudjunk hozni egy olyan versenyt, ami megfelelve a jogszabályi körülményeknek, lehetővé teszi a verseny megrendezését a június 27-28-i hétvégén. 

Ha érvényes nevezéssel rendelkezel Kaposvárra az eXtremeMan25.75 vagy eXtremeMan113 versenyére, semmi teendőd nincs, csak gyere versenyezni!
Ha még nem neveztél, akkor ezt még megteheted, mivel minden versenyszámban nyitva vannak a nevezések.
Sőt! 
Miután márciusban merevedett meg egy állóképpé az élet, és érthetően sokan bizonytalanná váltak a konkrét nevezések leadásával,
a nevezési díjaink június 5-ig megegyeznek a márciusi idősáv nevezési díjaival!

A versenykiírás szerinti eredeti időpontban rendezzük meg a versenyt. Lesznek korlátozások, melyek betartása mindenki számára kötelező lesz.

A jelenlegi tudásunk szerint a Quadrathlon is megtartásra kerül, de ebben még vannak bizonytalanságok.

eXtremeMan Nagyatád 2020

Jelenleg azon forgatókönyv szerint dolgozunk, hogy a versenyt az eredetileg tervezett időpontban, 2020.augusztus 8-án tartjuk meg.
Meg kell jegyeznünk, hogy a jelenlegi jogszabályi háttér ezt nem teszi lehetővé.
Ugyanakkor a pandémiás helyzet folyamatosan változik, és nem tartjuk kizártnak, hogy a helyzet még kedvezően alakulhat.
Bizonyára nem véletlen, hogy a nemzetközi kerékpáros idény is augusztus első hetével indul el (Lengyel körverseny),
majd éppen a mi tervezett időpontunkban augusztus 8-án kerül megrendezésre a Milánó - Sanremo egynapos viadal is. 
Így tehát egyedi engedély ugyan nem kizárt, de a végső döntést csak a valós járványügyi állapot függvényében hozunk. 

Mi lesz, ha nem működik augusztus 8.?

Jelenlegi jogszabály szerint maradnak az augusztus 15. utáni nyári hétvégék.

A verseny házigazda fővédnöke, Nagyatád Város Polgármesterével történt egyeztetés szerint várjuk az MTSZ szakmai döntését, melyhez alkalmazkodni kívánunk. 

Mi a helyzet a nevezésemmel?

1. A verseny az eredeti időpontjában kerül megrendezésre, akkor ez elég egyszerű, hiszen van érvényes nevezésed, amit felhasználsz.

2. Aki érvényes nevezéssel rendelkezik Nagyatádra, annak a nevezése természetesen az OB más augusztusi dátumnapjára is érvényes, ezért teendője nincs, ha az új időpontban jön a versenyre.

3. Tájékoztatunk mindenkit, hogy fő szabályként iránymutatásként kívánjuk alkalmazni az MTSZ döntéseit, melyek előkészítés alatt vannak, de jelenleg nincsenek végleges adatok és új versenynaptár.

No, és mi van a Csomagnevezésemmel?

Kezdjünk egy kis matekkal, és egyáltalán, miért és hogyan jött létre a csomag.

Az eredeti koncepció szerint azt találtuk ki, hogy legyenek olyan versenyek, amik felkészülést jelentenek a nagyatádi nagy kihívásra.
Talán néhányan emlékeznek még az eXtremeTour korábbi sorozataira is, mely egykor még Orfűn és a Szigeti - triatlon helyszínein is működött.

Azt is célul tűztük ki, hogy aki jön Nagyatádra, egy megfelelő időbeli távolságban elhelyezett versenyekből álló felkészülési versenysorozaton vehessen részt.
Ezen elv mentén szerveződött meg Székesfehérvár és még korábban Kaposvár is.

No, és akkor a matek:

Legkedvezőbb árkategóriában a csomagnevezés: 85.300,-

Nagyatád nevezési díj: 59.400,-

Kaposvár nevezési díj: 25.000,-

Székesfehérvár nevezési díj: 18.000,-

Vagyis mennyi is volt a nevezési díjam Székesfehérváron?  85.300:(59.400+25.000+18.000)*18.000 = 14.990,- Ft volt a székesfehérvári nevezés 10, Ft-ra kerekítve.

Mennyi a nevezése Székesfehérváron egy TTT tagnak? = 14.990*0,7=10.500 Ft

Ebből a többi verzió is könnyen levezethető.

Mit is kínálunk most:

1. Az eXtremeMan Nagyatád és a Deseda tó partján lévő versenyeink megrendezésre kerülnek.

2. Székesfehérvár esetén igénybe vehető alternatívákat a csomagban nevezettek részére az alábbiak szerint kínálunk:

2.1 Igénybe veheted a nevezésedet az eXtremeMan51.5 Deseda versenyen június 27-én Kaposvár, Deseda

2.2 A fenti időpontban válthatsz eXtremeMan25.75 távra is, ha nem rövid távot akarsz teljesíteni (lásd az egyéni nevezettek esetén részletezetteket).

Hogyan lesz a nevezések esetleges átvezetése, illetve a folyamatban levő nevezések miként alakulnak?

Rövidesen adunk részletesebb tájékoztatást, de a kaposvári verseny esetében a következőt tervezzük:

A márciusban kialakult helyzet miatt az előnevezésekről lemaradtak számára, mind a három számban június 5-ig lehetővé tesszük a márciusban érvényes előnevezési díjakon történő nevezést. Június 5. után az eredeti kiírás szerint 06.15-ig nevezhettek az utolsó nevezési határidő szerinti árral. Ezzel is segíteni szeretnénk, hogy aki a bizonytalanság miatt halasztott, az végleg ne csússzon le a kedvezményes nevezési lehetőségről. Ezen eset egyszeri, csak a kialakult helyzet miatt döntöttünk így.

Zárógondolatok:

Kedves Barátaink! Bízunk benne, hogy a kialakult helyzetben kínált megoldásaink között megtaláljátok azokat a válaszokat, melyekre bizonyára sokan már nagyon vártatok.
Nagyon szerettük volna, ha sikerül minél szélesebb körű választékot kínálnunk, hogy mindenki megtalálhassa a számára leginkább elfogadható alternatívát.
A jelenlegi helyzetben tovább dolgozunk azon, hogy minél jobb megoldások álljanak rendelkezésre ebben az őrült helyzetben.
Az életünk felborult, sok-sok dolog nem mehet a régi mederben.

Gondolkodjunk együtt! Szívesen veszünk ötleteket és javaslatokat, sőt felajánlásokat is, hiszen a frissítéstől a biztosításon át sok mindent másként fogunk csinálni.

Jó egészséget, és sérülésmentes felkészülést! 
 

  

© 1989 - 2023 eXtremeMan
Designed by Szliczki József