A jelenlegi helyzet

200x150

Információ a jelenlegi helyzetről

Tényeket vártok tőlünk, így leírjuk, amiben biztosak vagyunk:

1. A kormány jelenlegi rendelkezése alapján augusztus 15. előtt nem lehetséges nem zárt területen sportrendezvényt tartani.

Ennek következménye, hogy versenyeink esetében ki kell mondjuk, "vis maior" helyzet állt elő, így egyelőre nem áll módunkban lemondásokat fogadni (ÁRSZ 2.5). 
Arról, hogy a későbbiekben lesz-e lehetőség lemondásra, később hozunk döntést. Ehhez látnunk kell az új versenynaptárt, melynek részletein a Magyar Triatlon Szövetség 
(a Szakmai Bizottság és a Versenyrendezői Bizottság) már dolgozik.
A vis maior helyzet előtt jelzett lemondásokat rendeztük. Ahogy korábban jeleztük, minden befizetett nevezési díj érvényes az esetleges új időpontban is. 
Előfordulhat, hogy lesz olyan benevezett versenyzőnk, akinek az új időpont nem felel meg. Ezért a rendkívüli helyzetre tekintettel lehetővé tesszük, hogy a már befizetett nevezési díj teljes összege bármely későbbi versenyünkön (akár 2021-ben is) felhasználható legyen. 

2. Egyelőre nem változtatunk az időponton

Egy dolgot szeretnénk tisztázni. Minden bizonytalan. Nem rendelkezünk jövőbe látó varázsgömbbel, így nem akarunk felelőtlen jóslásokba bocsátkozni.
A kormány 2 hónapja és 2 napja hirdetett veszélyhelyzetet. A közhangulat alig 1 hét alatt lett gyanakvó, bizonytalan, időnként pánikoló.
A számok alapján a járvány lecsengőben van. A közhangulat, legalábbis vidéken jelentősen javult.
Így arról nyilatkozni, mi lesz 3 hónap múlva a járvánnyal, az emberek hitével, az erkölcsi felelősséggel, úgy gondoljuk, nagyon korai.
Bízunk abban, és erre minden alapunk megvan, hogy a járvány nagyon gyorsan lecseng és lehetővé válik az augusztus 8-i verseny.

Higgyétek el, dolgozunk, gondolkodunk, nyilván valamennyiünk közös érdeke, hogy jó, megnyugtató, felelős megoldások szülessenek. De higgadtságot és türelmet kérünk addig, amíg nem látunk tisztán. Rögtön jövünk a részletekkel, bármi egyértelművé válik.

Edzeni viszont addig is lehet, sőt erősen javallott! A lehetőségek egyre bővülnek...

Sérülésmentes edzéseket kívánunk!
© 1989 - 2023 eXtremeMan
Designed by Szliczki József