A műtöasztaltól a célvonalig - 2. Isten hozott a dolgozók világában

200x150

Egyszer kaptam egy emailt egy-két éve Herr Gyulától. Az állt benne, miután panaszkodtam fáradtságomról: "Isten hozott a dolgozók világában!"

Ezt először nem értettem, hiszen addig csak arról szólt az edzés, mikor és hogyan tudok újra Hawaiion indulni. Évekig nem értettem, hogy lehettem akkor sikeres, s miért tudtam Atádon annak idején elhozni annyi érmet.

 

Egy a cél: Az a fehér szalag a futópálya végén. A reggeli vizit előttől az esti fogmosásig. Beszélhetünk a bírókról, a hideg vízről, a hőségről, esőről, a fáradtságról a szélről, a hasmenésről. Mindig van kifogás. Egész évben semmi másra nem edzek, mint ezekre az extrém helyzetekre. Az Ironman, amit teljesíteni tudtam eddig, csak egy célt éltetett bennem: a fehér szalag a célban. S most is ez a célom, kedves "anonymus": A fehér szalag. Ezért kel fel minden Ironman reggel korán, s megy edzeni, még akkor is, ha...Nem tudom, Te meddig jutottál el, de én már több szalagot is átszakíthattam, s minden alkalommal hallottam a bűvös szót: Megcsináltad!

Ezt hallottam, mikor elsőként és amikor sokadikként értem be.

 

"Megcsináltad"- ezt hallottam egyik főorvosomtól tegnap, amikor megműtöttem egy röpladás elmarcangolt vállát. Összefoldoztam, amit majdhogynem lehetetlen volt. Mostantól valószínű nem lesz problémája a szerváknál. Remélem.

 

Az úszóedzés után ma este remegő karral s hálával öleltem át feleségemet, aki elvonszolt az uszodába egy ilyen műtét után, s megköszöntem neki, hogy megdicsérhetem magam: "a mai edzést is megcsináltad!" Nem volt ugyan a leggyorsabb, de ez is kész van!

 

És másnap megint megyek dolgozni. S már alíg várom, hogy este a görgőn új energiát nyerjek a következő napra abból a jóeső érzésből, amit edzés után a tusolóban érezhetek egy pilllanat alatt: Kész van. Egy lépéssel előrébb vagyok Atádig.

 

© 1989 - 2024 eXtremeMan
Designed by Szliczki József