"Csak Apa Kedvéért!" - családi váltó

200x150

Sziasztok!

 

Írtam egy rövid szösszenetet a múlt hétvégi Nagyatádi IRONMAN versenyről, ahol immár sorozatban hatodik éve álltunk rajthoz családi váltónkkal.

Ez ugye azt jelenti, hogy úsztunk 3.8 km-t, bringáztunk 180 km-t és a végén futottunk egy maratont.

A családon belül mindig nagy várakozás előzi meg a versenyt, a felkészülés mellett nagy matekozás is folyik, hogy tudunk-e még javítani az előző évi eredményünkön. Felállítjuk a stratégiát, hogy ki melyik szakaszt vállalja, és hogy fogunk váltani. Az úszáson és a bringán nem nagyon szoktunk variálni, ott működik a bevált sorrend, csak a futáson alakítunk a pillanatnyi erőnlét függvényében.

Akkor a verseny...

Szombat reggel a felfokozott hangulatban és izgalom közepette, lúdbőrözős zene mellett dördül el az ágyú, és Dóri 250 sporttárssal együtt beleveti magát a Gyékényesi tóba, hogy az első körben leússzon 1.9 km-t. Jól ment neki az úszás, éppen 35 percet úszott, bár kicsit csalódott volt, hogy csak alig egy percet javított tavalyhoz képest. :)

A második kört Betti úszta, aki éppen ezen a napon ünnepelte 21. születésnapját. Ezt a szpíker Péter Attila többször be is mondta a verseny során. Ő is hozta a "kötelezőt" és az úszás végén a 93. helyen álltunk.

Jöhet a bringa! Én vettem át a váltó chippet, és Gyékényesről betekertem Nagyatádra. Igyekeztem beletenni mindent, hiszen megkapom a szemrehányást a gyerekektől, ha nem látják rajtam, hogy kihajtottam magam. Ez a szakasz 75 km volt, és még háromszor 35 km-es kör volt hátra két keréken, amiből én kettőt és Anita egyet vállalt. Anita nem véletlenül taposta egész télen a szobában a görgőre rakott bringáján a pedált, mert nagyot ment, sorra előzte a férfiakat is. A 180 km tekerés után váltónk már a 33. helyen állt.

Már csak egy maraton van hátra! Ezt Nagyatádon belül nyolc körben kellett teljesíteni. Én minden második kört futottam, azaz egy félmaratont, míg a család többi négy tagja futotta le a másik felét. Szorgalmasan nyomtuk a köröket, a gyerekeken is látszott, hogy profin teszik a dolgukat, és így 3 óra 37 perc alatt futottuk le a maratont. Ezzel pontosan megőriztük bringázás utáni helyezésünket, azaz a 250 váltó közül a 33. helyen értünk célba 10:29:20 idővel. És ez maximálisan megfelelt Anita által előzetesen kitűzött 10 és fél órás álomhatárnak. Nagy volt az öröm, és ez talán látszik a befutó után készült képen is !!!

 


  

 

© 1989 - 2024 eXtremeMan
Designed by Szliczki József