ELMARAD! - Tavaszi futás ismerős pályán: április 26-án indul a IV. Nagyatád Maraton Futófesztivál!

200x150

Ismerősnek tűnik a pálya? Nem is véletlenül! Az idén 4. alkalommal megrendezett Nagyatád Maraton Futófesztiválon a futópályát az eXtremeMan „adja kölcsön”! Büszkén bejelentjük, hogy a 2020-tól a verseny szervezői mögé felsorakozik a Nagyatádi Triatlon és Szabadidő Sportegyesület, valamint az eXtremeMan rendezősége is!

2017. óta minden tavasszal elrajtolt a nagyatádi maraton. Bár még gyerekcipőben jár a verseny, és még nem került a magyar futótársadalom figyelmének központjába, de már így is nagy érdeklődésre tartott számot a helyi egyesületek és sportolók körében. 

A nagyatádi maraton ötlete 4 évvel ezelőtt pattant ki az egyik helyi sportegyesület, a Rinyamenti Kézilabda Club elnökének, Urbán Róbertnek a fejéből.

Párommal rendszeresen szoktunk túrázni, futni, kerékpározni, és szerettünk volna egy maratonon is indulni. Ezért körbenéztem, hogy a közelben hol rendeznek ilyen versenyeket.
Mint kiderült, a legközelebbi Keszthelyen lett volna, és hírből sem lehetett hallani más maratonhelyszínekről a környéken. Adta magát az ötlet, hogy Nagyatádon, ahol pezseg a sportélet, biztosan lenne igény egy saját maratonra, hiszen az eXtremeMan-en is minden évben több száz versenyző teljesíti a távot. De kellett egy olyan verseny, ami az atádiaké, amin az atádiak is nagy számban indulhatnak! 
A város alkalmas ilyen kaliberű rendezvényekre, ezért az RKC-val pályáztunk több alkalommal is pályázati támogatásokra az Emberi Erőforrások Minisztériumánál. 
Az önkormányzat is támogatott minket és akadt egy komoly szponzor is, így megvolt a kellő anyagi háttér. Az RKC pedig rendelkezett közel 150 utánpótlás korú versenyzővel, akik a frissítőállomások lelkes működtetői a mai napig is. Így aztán belevágtunk Orbán Laci barátommal, aki a maraton versenyigazgatójává lépett elő.
Ő felelt a technikai megvalósításért, én pedig a háttérmunkákért.

2017. óta minden évben 120-150 egyéni és közel 300 váltó vett eddig részt a futófesztiválon, köztük sok nagyatádi. A verseny Nagyatád városnapjával is összefonódott, hiszen azt minden év április utolsó hetében rendezik meg.  Éppen ezért szomorúan láttuk, hogy az idei versenynaptárba nem került be a rendezvény.
Mint kiderült, elsősorban pénzügyi problémák álltak ennek hátterében.

Idén nem tudtunk pályázni állami támogatásra, és a szponzori támogatás is elmaradt.
Orbán László is (sajnos) kikerült a képből, egyedül pedig nem lettem volna képes megszervezni a maratont
– mesélte Urbán Róbert.

Az idei nagyatádi sportbálon történt meg a "nagy találkozás" Dr. Herr Gyula, az eXtremeMan versenyigazgatója és Robi között.

Gyula azt mondta, a futóknak szüksége van erre a versenyre, és éppen ezért az eXtremeMan mögénk áll.
Nagyon örülök, hogy így történt, hogy van egy olyan partner, aki azt mondja: csináljuk! 
Így, bár egy kicsit későn, de belevágunk a szervezésbe!

Belevágunk, bizony, teljes mellbedobással! Olyannyira, hogy már a nevezési felületünk is aktív!
Olvassátok el a Versenykiírást!
Kattintsatok ide, ha nevezni szeretnétek a IV. Nagyatád Maraton Futófesztiválra!
Minden elsőbálozó, leendő ironmannek erősen figyelmébe tudjuk ajánlani ezt a lehetőséget, hiszen itt lehetőség nyílik kipróbálni az eXtremeMan futópályát, méghozzá nem a füllesztő nyári melegben, hanem egy frissítő tavaszi napon!
De szeretettel várjuk a "törzsgárdánkhoz" tartozó többszörös finishereinket is, a 10-20-30, ill.akár 50%-os kedvezményrendszerünk a Nagyatád Maraton Futófesztiváljának bármelyik egyéni számára igénybe vehető !
Igaz, a szemfüleseknek feltűnhet, hogy a futópályán van egy-két aprócska eltérés, de így is 95 százalékban eXtremeMan talajon fogtok futni!
Egy kör 5,2 kilométeres, és a város legszebb helyszínein visz keresztül.
Lehetőség van benevezni a teljes távra, félmaratonra, egy- és két körre is!

Gyertek el, és fussunk együtt április 26-án a IV. Nagyatádi Maraton Futófesztiválon!

Futópálya útvonal© 1989 - 2022 eXtremeMan
Designed by Szliczki József