A sorsolás fődíja idén is: ROTH !

200x150

Két évvel ezelőtt a rothi verseny futópályájában "apróbb" változtatások történtek: a futás nemcsak a Duna csatorna partján halad a végtelen hosszú egyeneseivel, hanem visszakanyarodik a belvárosba, hogy aztán 33 kilométer futás után még egy "kis" szinttel is emlékezetesebbé tegye a résztvevőknek a verseny hangulatát.

Ha nagyon akarod, 2019-ben Te is ott lehetsz, méghozzá versenyzőként !Emlékszem...
Sok-sok évvel ezelőtt, amikor még versenyzőként jártam Rothban, "Quelle Ironman Europe" volt a verseny neve és a versenyt Németország egyik első Hawaii célbaérője szervezte.
A legendás versenyzőt, illetve az akkori főszervezőt Detlef Kühnel úrnak hívták.

Volt alkalmam bemutatkozni Kühnel úrnak.
Amikor megtudta, hogy Magyarországon is van már - akkoriban mintegy száz indulót számláló - ironman távú verseny, arra biztatott, hogy:

"Csak csináljátok tovább, mert, ha mindig úgy szervezed a versenyt, hogy azon a legszívesebben magad is elindulnál, hát akkor valószínű, hogy jól csinálod...
Hidd el, hogy egy kisvárosban is lehet nagy dolgokat véghez vinni!"

Talán az is szóba került, hogy a bajorországi Roth kb. akkora városka, mint Nagyatád...
A beszélgetés során előkerült, hogy nagyon nem tetszik Kühnel úrnak, ahogyan a WTC diktálni próbál a szabályaival - pl. ki akarták vele hagyatni a legendás Solar Berget, azért, hogy ne két körös legyen a bringa pálya vagy éppen abban az évben kellett áttennie az úszás helyszínét egy tóba, hogy ne tíz rajt legyen...
A kérdésre, hogy "mi lesz majd a versennyel akkor, ha szakítani fog a WTC-vel, és már nem járnak a hawaii slotok a helyezetteknek?", Kühnel úr csak annyit mondott:

"Roth bleibt Roth"
(Roth az Roth marad...)

Eddigi versenyzői életem legmeghatározóbb élményei maradtak az akkori rothi versenyek.

Boldog ember az, aki csak egyszer is átélheti ezt a csodát belülről!
Ahogyan több százezer ember tombolja végig a versenyt (méghogy "hidegfejű" németek...), ahogy az éjszakai arénában csillagszóróval várják az utolsó célbaérkezőket.

És TE?
Szeretnél egyszer elindulni ezen a versenyen?


Úszni a Duna csatornában?
Majd végig száguldani a kemény, de mégis gyors bringapályán?
Megmászni a két legendás hegyet (a Kalvarian Berg és a Solar Berg), ahol százezer néző ünnepel?
Futni a murvás parti sétányon, majd a nézők kerepelése között a rothi belvárosban ?
Gondolkozz és dönts! Adj magadnak egy lehetőséget!
Mi megszerveztük, hogy nem kell lesned a nevezési felület megnyitását, sőt még a bankkártyádat sem kell használnod a nevezésnél ... (közismert, hogy másodpercek alatt betelik az 1.500 külföldinek fenntartott nevezési hely, és aki a nevezésével egyidőben nem rendezi a nevezési díját, hát gyorsan kiesik a pixisből).
Szóval nem kell mást tenned, mint alaposan felkészülni, majd az első 226 magyar versenyző közt célba érni  Nagyatádon és saját kezűleg bedobnod a sorsjegyed... az urnába.
A többit pedig Fortuna nagyasszony (ezt követően pedig a nagyatádi szervezők) elintézik...
Hamarosan jelentkezünk a részletekkel!


 

© 1989 - 2019 eXtremeMan
Designed by Szliczki József